HavemaskinerUdendørs

Plæneklipper – Find den rigtige type til dit behov

Skal der købes ny plæneklipper, men er du i tvivl om, hvilken type og model du bør vælge? Frygt ej – hjælpen er nær. På denne side kan du få et godt indblik i, hvilke typer af plæneklippere der findes på markedet. Derudover kan du også læse om, hvordan du vælger den rette klipper til dit behov.

Typer af plæneklippere

Der findes hovedsagligt fire typer af plæneklippere. Herunder har vi beskrevet de tre af dem (den fjerde er benzindrevne plæneklippere)

Benzin Plæneklipper
Det er den de fleste opfatter som den gode gamle plæneklipper. Fordelen ved den er at den er stærk som en okse, og ofte kan bruges til andet end bare at slå græsset. Fx. kan klingen skiftes ud med en plænelufter kniv, som kan være med til at fjerne mos i plænen, og give nyt liv til græsset. Se udvalget af plæneklippere hos 10-4.dk her.

Akku plæneklippere
Akku plæneklippere er drevet af et stærkt batteri – typisk lithium. Fordelen ved denne type er, at den er ”trådløs”. Det vil sige, at du ikke skal tænke på ledninger og lignende, når du bruger den. Ulempen er selvfølgelig, at den af og til skal lades for at køre. Læs mere her

El plæneklippere
El plæneklippere er drevet af strøm via en ledning. Den helt store fordel ved denne type klipper er, at den er meget billig i drift og typisk også meget nem at håndtere. Ulempen er selvfølgelig den ledning der skal hænge efter den. Læs mere her

Robotplæneklippere
En Robotplæneklipper er det nyeste skud på stammen inden for plæneklippertyper. Den absolut største fordel ved denne type er, at den kører automatisk, når først den er opsat og indstillet. Det vil sige, at du kan bruge tiden på så meget andet end at slå græs. Ulempen er desværre, at denne type klipper er tilbøjelig til at blive stjålet. Dog er det i dag muligt på langt de fleste robotplæneklippere at tyverisikre dem med en personlig kode.

Sådan vælger du den bedste plæneklipper

Hvis du har svært ved at vælge den bedste plæneklipper til dig og dit behov, så får du herunder en lille guide du med fordel kan gøre brug af.

Kig på græsarealet
Det første du skal gøre er at kigge på dit græsareal og finde ud af, hvor mange m2 du ca. skal slå. Når dette er på plads, er det blevet tid til at vælge type.

Akku, El, Benzin eller Robot?
Valg af type afhænger i høj grad af, hvad du foretrækker og ikke foretrække. Nogen mennesker gider ikke bruge tid på græsslåning, hvorfor de køber en robotplæneklipper. Andre vil gerne hygge sig med græsslåning, så længe de ikke skal snuble i ledninger og lignende, hvorfor de køber en akku plæneklipper.

Når du har besluttet dig for, hvilken type du gerne vil have, så er det blevet tid til at finde en model, der kan klare det græsareal som du har.

Du får hvad du betaler for
Når du er i gang med at finde den model du ønsker, så skal du vide, at du får, hvad du betaler for. Jo flere penge du betaler for en plæneklipper, jo kraftigere og mere robust er den. Derfor kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på en klipper, hvis du har en meget stor græsplæne, der kræver tid og kræfter at slå.

Brug de forskellige plæneklipper tests som inspiration
Når du er i gang med at vælge plæneklipper, så er det en uhyre god ide at bruge test og anmeldelse af plæneklippere som inspiration. En plæneklipper test vil give dig et godt indtryk af, hvilke modeller der findes på markedet herunder fordele og ulemper samt hvilket prisniveau der er tale om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *