Varme

Varmepumper

Har du længe gået og overvejet at energirenovere dit hus, så din varmeregning bliver mindre og dit forbrug mere effektivt? En af de bedste måder at reducere varmeregningen på er ved hjælp af jordvarme og varmepumper.

Luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumper er især oplagte at udstyre sommerhuse med, da de ved hjælp af luftens varme udenfor kan lave varme til brug indenfor. Det vil altså sige, at du i dit sommerhus kan få varme på for ganske få penge, da den som sagt kommer fra noget så miljøvenligt som luften.

Hvis du overvejer at købe en luft til luft varmepumpe, anbefales det at læse mere information i følgende artikel: artikel

Luft til vand varmepumper

Luft til vand varmepumper er lidt kraftigere end luft til luft, hvorfor de i den grad anbefales til huset. Rigtig mange boligejere sparer tusindvis af kroner på deres varmeforbrug ved at installere en luft til vand varmepumpe.

Den helt store fordele ved denne type varmepumpe er, at den er uhyre effektiv til at supplere din anden energikilde såsom olie- eller gasfyr.

Hvis du gerne vil vide mere om luft til vand varmepumper herunder hvilke fordele og ulemper, der er forbundet med den, kan du med fordel læse denne artikel: artikel

Jordvarmeanlæg

Med jordvarmeanlæg får du en af de absolut billigste varmekilde. Det er ikke unormalt, at du som boligejer kan spare op mod 50% af din nuværende varmeregning ved at få installeret et jordvarmeanlæg.

Ulempen ved denne type varmekilde er, at den er ret så dyr at anskaffe sig. Du skal forvente at komme af mellem 100.000 kr. og 140.000 kr. afhængig af, hvilken model du vælger samt størrelsen af det areal, hvor varmeslangerne skal placeres.

Denne dybdegående artikel artikel er værd at læse, hvis du gerne vil vide mere om jordvarmeanlæg.

Fælles for dem alle:

Ovenstående varmekilde har nogle fælles nævnere. Disse er nævnt herunder:

De er miljøvenlige

Der er ingen tvivl om, at ovenstående varmekilder er meget miljøvenlige. De laver varmen pga. af henholdsvis luften og jorden, hvilket må siges at være meget mere miljøvenligt end olie, gas eller strøm.

Derfor gør du miljøet en kæmpe tjeneste ved at benytte dig af disse varmekilder fremfor de ”traditionelle” af slagsen.

De reducerer din varmeregning

Noget af det der er vigtigst ved disse varmekilder er selvfølgelig, hvor mange penge de kan spare dig for. Antallet af sparede kroner varierer afhængig af, hvilken type varmepumpe og jordvarmeanlæg du vælger. Derudover spiller din nuværende isolering af huset også en stor rolle.

Der er ingen tvivl om, at jo bedre et isoleret hus du har, jo flere penge er der at spare. Dog er det meget normalt, at en gennemsnitlig husstand vil spare ca. 5-8000 kr. om året ved at installere en varmepumpe. Ved installation af et jordvarmeanlæg kan dette tal dog sagtens være meget højere.

Ligegyldig hvad kan det i stort set alle tilfælde betale sig at investere i varmepumper og jordvarmeanlæg, da de uden tvivl vil gøre dit varmeforbrug meget mere effektivt og billigt.

Gode eksterne ressourcer:
http://varmepumpe-guide.dk – En god og brugervenlig oversigt over markedets muligheder og modeller.
http://sparenergi.dk/forbruger/varme/varmepumpe – Energistyrelsens information om varmepumper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *