Blog

Spar 1000 vis af kroner med LED spots

Det er ikke så længe siden det gik op for mig, at der var mange penge at spare på LED belysningen, men det var slet ikke gået op for mig, at man ret nemt kunne udskifte eksisterende spots med LED, og det tænkte jeg at dele med læserne her.

Er det ikke besværligt, at udskifte traditionel belysning med LED belysning?

Det er korte og præcise svar er: nej, det er faktisk super nemt, at udskifte sine energislugende pærer ud
med energibesparende LED pærer.

Faktisk er udfordringerne kun, når vi snakker 12V belysning og lysdæmpning af LED pærer.

Mange hjem i dag har 12V belysning hvor de allerede monterede transformere har et krav om, at den minimum skal bruge en stor
mængde watt for at virke optimal, hvilket bliver et problem da LED pærer kun bruger en brøkdel watt af hvad traditionel belysning bruger. Det kan dog løses meget nemt med en LED venlig transformer som EMC YT50, der ikke har noget krav om et minimumsforbrug og er lavet specifikt til LED belysning.

I mange hjem sidder der f.eks. små stift pærer kaldet G4 i køkkenskabe og underskabe, disse kører også på 12V og kan også nemt udskiftes til en LED pære som f.eks. denne Denilux G4 2.8W – 95 RA der giver samme lysstyrke og samme farvegengivelse som en traditionel 20W stift pære.

Dog skal man i dette tilfælde være opmærksom på transformer problematikken, som er beskrevet længere oppe, da Denilux pæren
kun bruger 2.8W kontra 20W som den traditionelle pære bruger.

Flere af den anerkendte producenter som Philips og Osram laver i dag produkter, der virker sammen med de fleste lysdæmpere i de danske hjem.
Dog er der stadig mange undtagelser, hvor det viser sig, at LED pærerne og givne lysdæmpere ikke helt spiller sammen. En positiv ting er, at producenterne er ved at komme på markedet med lysdæmpere, der er produceret til at kunne håndtere dæmpning af LED belysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *