Varme

Jordvarme

Ved at få anlagt et jordvarmeanlæg er det faktisk muligt at halvere varmeregningen. Det er bl.a. derfor, at denne varmekilde er blevet så populær som den er i løbet af de seneste år.

Rigtig mange danskere overvejer at udstyre deres hus med et jordvarmeanlæg, men er meget i tvivl om det er besværet og pengene værd. I denne artikel kan du få mere at vide om, hvilke fordele og ulemper der er forbundet denne varmekilde. Derfor henvender artiklen sig især til dig, der overvejer at købe et jordvarmeanlæg inden for nærmeste fremtid.

Er du på jagt efter et godt tilbud på jordvarme? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Fordele ved jordvarme

Yderst billig energi og varme

En af de absolut største fordele ved denne varmekilde er, at den er uhyre billig. Når først jordvarmeanlægget er opsat og installeret, kan du se frem til at fyre dit hus op med meget billig energi. Det er bl.a. derfor, at det for nogle husstande er muligt at barbere 50% af deres varmeregning.

Minimal vedligehold

Et jordvarmeanlæg kræver ikke mere end én rensning af et filter om året. Udover dette skal der ingen vedligehold til. Jordvarmeanlægget er meget driftssikkert, hvilket også er en af grundene til den store popularitet.

Ulemper ved jordvarme

Kræver et velisoleret hus

For at få den største effekt og varmebesparelse, kræver jordvarmeanlægget at huset er velisoleret. Hvis det ikke er tilfældet, vil jordvarmeanlægget ikke have ligeså stor gennemslagskraft. Derfor kan det godt anbefales at starte med at få udført en termografering med henblik på at finde ud af, hvor meget isolering huset evt. mangler.

Anskaffelsesprisen er bekostelig

En af de største grunde til, at vi danskere dropper jordvarmeanlægget skyldes den forholdsvis høje anskaffelsespris. Det koster typisk fra 100.000 kr. til 140.000 kr. at købe og installere et jordvarmeanlæg. Derfor kan det godt tage lidt tid før anlægget er tjent hjem igen.

Gode råd

Herunder får du tre generelle gode råd du bør følge, hvis du overvejer at anlægge et jordvarmeanlæg på din ejendom.

Søg gerne mere information

Det er en rigtig god ide at sætte sig ind i ”stoffet”, inden du foretager et valg. Jo mere du ved og har viden om som forbruger, jo bedre stillet er du, når du skal til at snakke med en forhandler, ekspert eller lignende.

Derfor kan det godt betale sig at bruge et par timer på at læse om jordvarmeanlæg herunder priser, teknologien bag, lovkrav, varmebesparelser og lignende.

Tal med en energi- og varmeekspert

Det kan være en super god ide at tage en energi- og varmeekspert med på råd. På den måde kan du få svar på dine spørgsmål, og du får et bedre indblik i, hvad det vil sige at få sin varme fra jorden.

Derudover kan eksperten også være behjælpelig med at regne lidt på, hvor mange penge du har mulighed for at spare samt hvor lang en tilbagebetalingstid, der er på jordvarmeanlægget.

Hvad siger nuværende brugere af jordvarmeanlæg?

Et af bedste råd du kan følge er at snakke med nuværende brugere af jordvarmeanlæg. Hvordan forløb deres proces? Er de glade for det på nuværende tidspunkt? Oplever de en besparelse på varmeregningen? osv.

Andres erfaringer kan være guld værd, når du selv står og overvejer om du skal have et jordvarmeanlæg eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *