Varme

Luft til luft varmepumpe

En varmepumpe er typisk en meget billig og nem løsning, når du gerne vil opvarme sommerhuset. En af de helt store fordele ved en luft til luft varmepumpe er, at den i langt de fleste tilfælde bruger mindre strøm end en elradiator, hvilket betyder, at du kan varme dit sommerhus op for meget få penge.

Denne artikel vil omhandle luft til luft varmepumper og henvender sig især til dig, der er på udkig efter billige og miljøvenlige opvarmningsmetoder. I artiklen kan du bl.a. læse om fordele og ulemper samt hvordan en varmepumpe egentlig fungerer.

Er du på jagt efter et godt tilbud på en god varmepumpe? Få 3 helt uforpligtende tilbud fra 3 professionelle håndværkere i dit lokal område.

Få 3 uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk her

Sådan fungerer luft til luft varmepumpen

Denne type varmepumpe fungerer ganske enkelt ved, at den trækker den varme luft ud af luften udenfor og omdanner den til varme indenfor. Det vil sige, at det ikke behøver at være +20 grader for, at den kan fungere optimalt.

Rent udseendemæssigt minder luft til luft varmepumpen meget om et airconditionanlæg – bokset og hvid. Hvis du er meget træt af at skulle have en hvid boks til at stå udenfor dit sommerhus eller almindelige hus, kan du med fordel bygge dig en varmepumpeskjuler. Sådan en skjuler er ganske effektiv og påvirker ikke pumpens effektivitet.

Fordele og ulemper ved luft til luft varmepumper

Som forbruger der overvejer at gøre huset mere energivenligt og billigere at bo i, kan det godt være svært at beslutte sig for, hvilken type varmepumpe der er det bedste valg. For at komme et svar nærmere dette spørgsmål, får du her de forskellige fordele og ulemper ved at købe en luft til luft varmepumpe til for eksempel sommerhuset.

Fordele

Den er billig

En af de helt store fordele er, at den er meget billig at anskaffe sig. En L-T-L varmepumpe koster i dag ikke særlig meget i forhold til det udbytte du får ud af den. Det vil altså sige, at du ikke behøver at ødelægge din privatøkonomi fuldstændig ved at købe dette miljøvenlige redskab til billigere opvarmning.

Miljøvenlig

Hvis du går meget op i miljøet, kan det i den grad også anbefales at skaffe en varmepumpe. Sådan en pumpe er uhyre miljøvenlig, da den som tidligere nævnt danner varme på baggrund af den varme luft, der findes udenfor. Der er altså ikke tale om en pumpe, der har behov for en kontinuerlig tilførsel af olie, gas, el eller lignende. Den kører næsten 100% på naturens ressourcer i form af luft.

Vil spare dig for mange penge

Når først varmepumpen har tjent sig selv hjem igen, vil du opleve, at din varmeregning bliver meget mere overskuelig at betale. Dit forbrug af for eksempel elvarme vil falde drastisk, hvilket for mange er den absolut største fordel.

Ulemper

Den skal vedligeholdes

Mange anser ikke dette punkt som en ulempe, men vi tager den med alligevel. En varmepumpe skal af og til vedligeholdes med henblik på at få den til at køre så effektivt som muligt. Vedligeholdelsen koster ikke nævneværdigt meget, men er altså en nødvendighed, når du har installeret en varmepumpe på din ejendom. Vedligeholdelsen sker ofte igennem et service. Du kan finde billigt service hos MH-Klimateknik.dk. Det er en vigtig anerkendelse at service er både til gavn for din egen økonomi, i det varmepumpen performer væsentlig dårligere hvis den mangler en smule kølevæske, men også for miljøet da udsivning af kølevæske er med til at ødelægge ozonlaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *