Alarmer og overvågningSikkerhed

Tyverialarm

Tryghed er afgørende for at vi kan føle os hjemme, der hvor vi bor. Så hvis man altid er nervøs for om nogen bryder ind i ens hjem, så snart man forlader det, så bør man overveje om ikke man bør få sig en tyverialarm. Og det behøver faktisk ikke at være specielt dyrt med en tyverialarm, specielt ikke, hvis du vælger en af dem uden abonnement.

Tyverialarm uden abonnement

Den største udgift ved alarmer er typisk det løbende abonnement på et alarmselskab, så hvis du vil undgå den udgift, kan du vælge i stedet at få en alarm uden abonnement. Faktisk er en alarm uden abonnement i mange tilfælde et langt bedre valg. Et alarmselskab har en udrykningstid, som i nogle tilfælde kan være ret lang. For mange abonnementer kan der gå halve og hele timer, før de dukker op. Og så er tyvene over alle bjerge, før de når frem. Med en privatalarm uden abonnement kan du selv bestemme, hvem der skal alarmeres og hvordan. Du kan fx. finde sådan en type alarm hos Miraca.dk

Du kan vælge den helt billige løsning, som i sin enkelthed bare er en sirene, der skal skræmme folk væk. En sådan alarm kræver nogle sensorer, der registrerer om nogen bryder ind og så en sirene. Det er billig og faktisk ret effektiv løsning, som også kan opgraderes med røg kanoner og lyssignaler, der skræmmer tyvene væk og gør deres ”arbejde” væsentligt mere besværligt.

GSM Alarmer

Den lidt mere avancerede udgave af en privat alarm er koblet på GSM netværket, altså det mobile netværk. Alarmen afgiver typisk en kraftig sirene og så ringer den dig op og sender SMS’er til de personer du vil alarmere. Hvis du laver en aftale med et par naboer, så i får SMS’er ved indbrud hos hinanden, så har du hurtigt en langt mere effektiv løsning end et abonnement hos et alarmselskab. Her kan naboen være fremme på få minutter og skræmme tyven væk med det samme.

Alarmsystemer med video

En del alarmsystemer kan udbygges med IP kameraer der tager billeder og optager tyvens gerninger. På den måde har du også et godt bevismateriale til politiet og kan se direkte på din smartphone når alarmen går om det er en indbrudstyv eller din kat, der er gået i alarmen.

Tyverialarm med abonnement

Hvis du bor i nærheden af en falck alarmcentral, eller har specielt mange værdier så dit forsikringsselskab kræver det, så kan du overveje en alarm med abonnement. En sådan alarm sender direkte besked til et alarmselskab, når alarmen går, som så kommer hjem til dig og undersøger skaden. Typisk vil alarmselskabet også sikre huset igen, altså lukke evt. opbrudte vinduer og kan således være en god løsning, hvis du ofte er bortrejst og ikke har nogen naboer der kan hjælpe dig.

Falck er den operator med det klart største netværk, og fleste kunder, det gør dem det mest optimale valg når det handler om din sikkerhed. Du finder falck tyverialarmer her.

Privatalarm og din forsikring

En privatalarm skaber ikke bare tryghed, den kan også spare dig for penge på din forsikring. Ofte vil dit forsikringsselskab nemlig sænke din forsikringspræmie, hvis du installerer en alarm. Du kan læse meget mere om indboforsikringer på forsikringsguide.net

Sensorer

For at en alarm fungerer, så skal der være nogle sensorer der registrerer om der er indbrud. Det er typisk sensorer på døre og vinduer, der registrerer når disse bliver brudt op. Derudover kan det være en fordel i nogle rum at sætte en rumsensor op. Sørg for at vælge en rumsensor, der er indstillet så den ikke registrerer kæledyr, hvis du har sådanne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *