Blog

Triathlon: Få styr på dit udstyr

Foråret er over os, og det betyder, at triathlon-sæsonen er skudt i gang. Som triatlet er det essentielt at have udstyret på plads og parat, så træningen kan forløbe så problemfrit som muligt. Er du en af de mange danskere, der er begejstrede for triathlon, får du her et par gode tips til dit udstyr, så du kan yde dit bedste i din træning.

Start med det essentielle udstyr

Alt efter, hvor erfaren man er som triatlet, varierer det også, hvor meget og hvor godt udstyr, man har Er du nybegynder og er lige gået i gang med træningen, eller har du måske først lige besluttet, at du vil prøve det af, behøver du ikke at lægge ud med at investere i den dyreste startpakke. Du kan sagtens bruge dine gamle løbesko og en racercykel, der ikke er toptunet. Når du er helt ny er det vigtigste, at du kommer i gang med træningen stille og roligt. Efterhånden som du bliver mere øvet og får lyst til at dedikere mere tid og flere kræfter til din træning, kan du gradvist købe mere og bedre ekstraudstyr, som gør træningen og de deciderede stævner en hel del sjovere.

Udstyrsmæssigt skal du som nybegynder primært have en cykel, cykelhjelm, løbesko, badeshorts og svømmebriller til din træning. Til selve triatlonløbet skal du derudover sørge for at have trishorts og en t-shirt, som du både kan cykle, løbe og svømme i og en badehætte af sikkerhedsmæssige årsager samt drikkedunk og reparationsgrej til cyklen. Mere øvede triatleter vælger senere at investere i særlige cykelsko, som er lette at få af og på samt en cykel med tri-styr og klikpedaler.

Til svømningen bruges der hos erfarne triatleter ofte også specielle våddragter til de længere svømmedistancer, da disse holder bedre på kropsvarmen og bedre opdrift i vandet i frhold til normale svømmeshorts. Læs mere om triathlon udstyr her og find grej til både nybegyndere og øvede.

Søg råd hos professionelle

Den bedste måde at få helt styr på udstyret er ved at sparre med forhandlere, som selv er garvede triatleter eller på anden måde har stor interesse inden for feltet. Tøv derfor heller aldrig med at spørge, når du står med forskelligt udstyr i hånden eller scroller online og ikke er helt sikker på, hvad der bedst dækker dit behov. I den forbindelse er det også vigtigt, at det netop er de specialiserede forhandlere inden for triathlon udstyr, som du spørger til råds.

Disse har et bredere kendskab til de forskellige typer udstyr og de forskellige mærker, ligesom de har bedre kendskab til triatleternes træningsproces – på den måde kan du vide dig sikker på, at du får kvalificeret og opdateret viden om dit udstyr, som kan hjælpe dig godt i gang. En anden måde at få gode råd på er ved at møde p til stævnerne, hvor du både kan tale med andre triatleter og eventuelle forhandlere, der på anden måde er tilstede. Ved aktivt at tage del i fællesskabet ved stævnerne, får du ny viden fra de engagerede sportsfolk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *