Blog

Dobbel op på hyggen med en dobbeltdyne

Hører du også til dem, der sværger til at sove under en dobbeltdyne? Eller har du stadig den vidunderlige oplevelse til gode? Har du først fået smag for denne følelse af total luksussøvn, så er det kun en dobbeltdyne, der dur.

Hvorfor vælge en dobbeltdyne?

Du skal vælge en dobbeltdyne, simpelthen fordi den giver dig den ultimative puttehygge og en følelse af, at du aldrig kommer til at mangle dyne i løbet af natten.

Deler du seng med den person, du er allertættest på, så vil I også komme til at føle, at jeres særlige samhørighed bekræftes i løbet af natten. Og så er det bare tophyggeligt.

Hvilken dyne skal du vælge?

I forhold til valg af dyne er der flere kriterier, du skal være opmærksom på. Der er dels det aspekt, der handler om pris og kvalitet. Det hænger selvfølgelig sammen.

Dels skal du beslutte, om det skal være en helårsdyne, eller om du vil operere med en sommer- og en vinterdyne, som du så kan skifte imellem.

Du skal også vælge, om der skal være natur- eller fiberfyld i dynen, du skal se på dynens bæreevne og endelig skal du beslutte om dynen skal være at standardstørrelse, eller om den skal være ekstra lang.

Så du bør altså gøre lidt research, inden du kan træffe de bedste valg.

Kvalitetskriterier

Med hensyn til dynens kvalitet, så er der flere kriterier, du kan se på.

Først og fremmest kan du kigge efter flg. mærker: Hvis der står IDFL, så er dynen test af International Dun og Fjer test Laboratorium. Oeko-tex viser, at dynen er økologisk og allergivenlig. Nomite viser, at dynen er afvisende over for mider. Downafresh viser, at dun og fjer er friske.

Desuden bør dynen kunne vaskes ved 40 grader og også meget gerne ved 60 grader, så den kan blive grundigt vasket af og til.

Dynens bæreevne

Bæreevnen er også et kvalitetskriterium. Det siger nemlig noget om dynens evne til at holde varmen for dig. Bæreevnen udtrykkes ved et tal mellem 2 og 16. En bæreevne på 10 og derover er en glimrende kvalitet.

Dette tal kan også have en betydning, hvis du skal bruge den samme dyne året rundt, eller om du foretrækker at have to at skifte imellem.

Her skelner man imellem en sval, en lun og en varm dyne.

Dobbeltdynens størrelse

En dobbeltdyne fås i to størrelser. En standardstørrelse på 200 cm x 200 cm og en ekstra lang udgave, der måler 200 cm x 220 cm.

Hos senge-testeren.dk kan du finde en glimrende guide til valget af den ekstra lange dobbelt dyne på 200×220. Så bliver du bedre rustet til at træffe det valg.

At dele en dobbeltdyne

Er I to om at dele en dobbeltdyne, så er der jo nogle valg, som I skal være enige om. Alle de ovennævnte forhold skal I jo helst komme overens om. Det kan jo være diplomatiets kunst, men på den anden side, så er det jo ”bare” en dyne.

En dyne har man typisk i en del år, så også af den grund er det vigtigt at få valgt en, som man kommer til at sætte pris på i ret lang tid. Vælger du en dobbeltdyne af en rigtig god kvalitet, så er der en større sandsynlighed for, at den også er lækker efter nogle år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *