Person sikkerhedSikkerhed

Trådløs røgalarm fra Jo-EL

De sidste mange gange jeg har været med på brandbekæmpelses kursus har jeg måtte lægge øre til sætninger som “Det er røgen der dræber” og “Når du først vågner ved ilden er det forsent.dk”.

Begge sætninger er sande, og faktisk skal der ikke ret mange penge på bordet før man er sikret i mod den farlige dræber. Det er selvfølgelig ikke tobaksrøg der er tale om her, men røgen fra en ildebrand.

I indlægget her vil vi lægge vægt på 2 dansk produceret røgalarmer, som der kan redde dit liv. Inden vi kigger nærmere på de 2 alarmer så skal du vide en væsentlig detalje om røgalarmer.

Der findes 2 gængse typer i dag. Der findes en optisk og en ionisk type. Den væsentlige forskel på de 2 typer, er at de optiske ser røgen et godt stykke tid inden de ioniske og giver dig derfor en langt bedre reaktionstid til at redde dit eget og familiens liv.

Jo-EL Classic Solo

classico-soloRøgalarmen er gennemført i et lækkert design og passer ind uden problemer ind i de fleste hjem. Classic Solo modellen er af den ioniske type, som er den type med den længste reaktionstid. Det afspejler sig tilgengæld også i prisen, da den koster ca. det halve af almost invisible modellen som er beskrevet nedenfor. Classic Solo er kåret til bedst i tænk test, på trods af at den er af den ioniske type. Det er selvfølgelig en trådløs røgalarm.

Du finder den her til en skarp pris

Jo-EL almost invisible

1425478-1-c-1392837543Denne model er kåret som verdens mindste røgalarm, og der af navnet Almost invisible. Samtidigt med at den ikke er ret stor, så passer designet og godt ind i mange hjem. Faktisk oplever jeg tit at røgalarmer er udført i et grimt design, hvor det er tydeligt at der ikke er tænkt over røgalamernesplacering i designprocessen. Det er heldigvis ikke tilfældet her med modellen her, som er af den optiske type – altså der reagere hurtigst på røgen. Det er selvfølgelig også en trådløs røgalarm.

Du finder den her til en skarp pris

Hvor skal røgalarmen sidde?

Når du har købt røgalarmerne så skal du også finde ud af hvor de skal sidde. Det er for det første vigtig at der er placeret en i hver rum. Det er nemlig ikke nok, at der kun sidder en i stuen. Det vil nemlig i alle tilfælde forlænge reaktionstiden på røgalarmen og det gælder uanset om dørene i huset / lejligheden er åbne eller lukket. Der skal være røgalarmer i alle rum hvis man vil redde liv.

Da røg som bekendt stiger opad, så skal røgalarmerne placeres i loftet, og gerne midt i rummet.

2 thoughts on “Trådløs røgalarm fra Jo-EL

 • Mark Jensen

  Hvor længe holder de to modeller strøm?

  Besvar
  • Tim Petersson

   Hej Mark.

   Det afhænger nok lidt af hvor meget den bliver brugt, hvis de fx. sidder i køkkenet og tit bliver aktiveret af røg fra madlavningen så holder de sikkert ikke lige så længe som hvis de aldrig bliver brugt. Jeg kan ikke sætte en periode på, men min opfattelse er at der er tale om kvalitetsprodukter, og derfor holder batterier helt sikkert også længere end på discount modellerne.

   Tim

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *