Blog

Selvnivellerende streglaser fra GeoFennel

Er du gør det selv manden som elsker de små hjemlige byggeprojekter? Og har du af og til skulle hænge noget op vandret over længere afstande, eller f.eks. sikre dig at stakittet eller plankeværket er lige højt i begge ender, så har du sikkert ærgret dig over, at du ikke har haft sådan en selvnivellerende streglaser som denne fra GeoFennel.

Hvad er en selvnivellerende streglaser?

En selvnivellerende streglaser også kaldet en rotorlaser, er et stykke værktøj som ved hjælp af en laserstreg kan markerer en vandret linje på f.eks. en væg, husmur eller lignende. Rotorlaseren opstilles på et fast sted, med et solidt fundament, et treben kunne være en mulighed, da man så har større mulighed for at placerer rotorlaseren / streglaseren hvor man ønsker.

Laserenheden placeres i den ønskede højde, og når den tændes, vil den automatisk nivellere sig ind til at være helt vandret, ved hjælp af et internt gyro ophæng, som hele tiden sørger for at justerer laseren til vandret. På den måde sikre man sig, at man altid har en nærmest 100% vandre linje at arbejde videre ud fra.

Er den 100% vandret?

Som det meste værktøj gælder det, at der er nogle tolerancer for nøjagtigheden. Det betyder at den laser linje som genereres, ikke er 100% vandret, HOV tænker du måske, så kan man jo ikke bruge det til noget, men man skal så huske på, at hvis du anvender et waterpas eller anden form for nivellerings instrument, så vil det heller ikke være 100% lige, da der altid vil være en hvis aflæsnings unøjagtighed, som du ved kan boblen i libellen heller ikke aflæses 100%, og waterpasset kan også være blevet en smule skævt, hvis det har være væltet eller lignende.

Hvor kan man anvende en selvnivellerende laser henne?

En selvnivellerende rotorlaser kan anvendes til utrolig mange formål i forbindelse med gør det selv projekterne i hjemmet, skal du f.eks. montere vinduer eller indvendige døre, er det altid rart hvis de sidder i samme højde. Skal du hænge noget op på en lang væg er det også yderst anvendeligt. Laser apparatet kan også med fordel anvendes udendørs. Skal du sætte brædder på stakittet eller klippe hækken i den helt rigtige højde, så naboen bliver misundelig, så er laserstregen med til at gøre det ganske simpelt for dig.

Pas på! Der er forskel på kvaliteten.

Det gælder med lasermarkører ligesom med så meget andet værktøj og udstyr, at der kan være kæmpe stor forskel på kvaliteten. Det er ikke altid at det behøver at være den dyreste der er bedst, men oftest er det i hvert fald ikke den billigste. Pas på med at købe denne type værktøj for billigt, for så bliver du træt af at den måske måler forkert eller kun virker hver anden gang. Omvendt er der heller ingen grund til, at købe den dyreste på markedet, hvis dit behov kun er, at du har brug får den få gange om året. Det er en afvejning du selv skal lave, da det jo kun er dig selv der kender dit behov.

Test af selvnivellerende lasere

Er du i tvivl om hvilken rotorlaser du skal købe, kan du med fordel google efter det på internettet, der findes flere test af forskellige typer lasere. Tag evt. ud i et byggemarked og prøv laseren og mærk den mellem dine hænder, så får man mange gange et indtryk af kvalitet og holdbarhed af udstyret. Når man har fundet den rigtige kvalitet kan man jo altid gå hjem på nettet og bestille den online, hvis man gerne vi spare lidt penge. Held og lykke med dit laser apparat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *