Blog

Sådan får du gjort din bolig salgsklar til vinter

Selvom påskeferien og sommeren er den travleste periode på boligmarkedet i Danmark, så har et stigende antal danskere i de seneste år haft stor succes med at sælge deres boliger om vinteren. Ifølge Home udvander sæsonudsvingene langsomt sig selv på det danske boligmarked i disse år, og hvis ikke man vil igennem en meget hektisk sommer, og gå glip af sin ferie, kan der være mange fordele ved at sælge sin bolig om vinteren. Men hvis man gerne vil gøre dette, kræver det dog, at man gør sin bolig salgsklar. Så hvis dette er noget du går og overvejer, så kommer der her en kort guide til, hvordan du skal gøre din bolig salgsklar til vinter – og hvilket udstyr du skal bruge til det!

Find sneskovlen og riven frem og gør plads til køberne

De første ting man bør finde frem, hvis man vil gøre sin bolig salgsklar i vinterhalvåret, er en sneskovl og en rive. Hvis vinteren byder, eller har budt på masser af sne, så er det vigtigt at man sørger for at rydde både sin indkørsel, sit fortov og eventuelt sin have for sne. Dette gør ens hus langt mere præsentabelt og gør det nemt for kunderne at se sig omkring.

Udover sneskovlen bør man også finde en rive frem, og sikre sig, at ens have ikke er fyldt med nedfaldne blade og grene fra efteråret. Nedfaldne grene er både grimme og giver et rodet indtryk som boligkøberne muligvis vil kunne overføre til dig, og det kan i sidste ende koste dig et bolig salg, hvis der er stor konkurrence om købernes gunst.

Sving malerpenslen og få din bolig til at skille sig ud fra mængden

Efter at man har skovlet sne og fjernet blade, bør man overveje at finde en malerpensel og et par spande maling frem, hvis man gerne vil sælge sin bolig hurtigt.

Hvis man bor i et træhus, der har mørke farver, kan dette hjælpe ens hus med at skille sig positivt ud fra mængden om vinteren, hvis der er faldet sne. Sne har en naturlig oplysende effekt, hvilket kan give en god kontrast til ens hus og den mørke nattehimmel. Som tommelfingerregel bør man altid male sit hus inden man sætte det til salg, så hvis du gerne vil have dette gjort ordentligt, kan du finde et godt malerfirma her.

Få lys dit hus op – både uden for og inden for

En tredje ting som er ekstra vigtigt, når man sælger sin bolig i efterårs- og vinterhalvåret, er at din bolig er oplyst og ikke mindst oplyst korrekt. Om sommeren sørger ejendomsmæglerne for at tage billeder, hvor solen står for størstedelen af belysningen, men dette er sjældent muligt om vinteren.

Derfor bør man sørge for at man har opsat lamper både ved ens hoveddør, i vinduerne indenfor og ikke mindst ved ens garage. Derudover bør man også sørge for at ens udendørs arealer er lyst op. Dette gælder derfor både terrasse, have og mulige altaner. Hvis man gør dette, har man en unik mulighed for at få sin bolig til at fremstå som varm og ikke mindst hyggelig, hvilket er noget som de fleste danskere sætter stor pris på. I dette tilfælde bør man overveje at anskaffe sig et par energibesparende lyskæder og lamper.

Få en købsmægler til at hjælpe med papirarbejdet

En sidste ting som man bør overveje at anskaffe sig, hvis man gerne vil komme godt igennem sit bolig salg om vinteren, er en købs- eller ejendomsmægler. En af de store fordele ved at sælge sin bolig om vinteren er, at ejendomsmæglerne og købsmæglerne ikke har ligeså travlt som om sommeren. Hvis du selv vil stå for en del af nogle af de ovennævnte processer, kan det være en god ide at alliere sig med en købsmægler, der kan virke som din personlige støtte og vejledning igennem købs- og salgsprocessen af din gamle og nye bolig. Hvis du selv har brug for en god købsmægler, kan du finde et godt bud på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *