Udendørs

Sådan bliver du og din have 100% klar til sommer

Som du nok allerede har bemærket, så er temperaturen begyndt at stige og fuglefløjtene bliver hyppigere og hyppigere. Sagt med andre ord: DET ER SNART SOMMER!

Derfor er det så småt på tide, at du som boligejer får gjort haven klar til sommeren – og det vil denne artikel hjælpe dig med. Den indeholder nemlig en række gode råd og tips til, hvordan du får gjort din have 100% klar til dette års forhåbentlige dejlige sommer.

Havemøblerne skal selvfølgelig findes frem og klargøres

Noget af det første du skal have gjort klar, det er selvfølgelig havemøblerne. Derfor kan du godt begynde at finde dem frem og klargøre dem. Hvad angår klargøringen, så afhænger det af, hvilken type havemøbler du har.

Hvis du har havemøbler af træ, så skal du med stor sandsynlighed give dem en eller anden form for behandling med olie eller lignende. Og hvis havemøblerne er af plastic, så er det typisk nok at børste dem af og eventuelt rengøre dem med en våd klud.

Se et udvalg af havemøbler her.

Har du styr på dine havemaskiner?

Trænger den gamle plæneklipper til at blive udskiftet med en ny? Synes du, at du bruger for meget tid på at slå græs? Mangler du en god havefræser til urtehaven? Når sommeren nærmer sig, så er det typisk tid til at klargøre havens græsplæne og urtehave.

Derfor er det en god ide at gå din havemaskine-samling igennem og finde ud af om der er noget bestemt du mangler. Hvis du for eksempel synes, at du bruger for meget tid på at slå græs, så er det måske oplagt at købe en robotplæneklipper. På den måde bliver græsslåningen automatisk – og du sparer en masse tid.

Du kan med fordel se nærmere på havemaskiner fra Bilka, hvis du gerne vil have, at kvaliteten er høj samtidig med, at prisen er fair og til at betale.

Tag en tur på planteskolen

Hvis din have efterhånden trænger til en ordentlig overhaling, så er det mere end oplagt at tage et smut til planteskolen. På din lokale planteskole kan du finde et væld af smukke blomster, planter, skulpturer osv. Alt sammen noget der kan være med til at friske din have op.

Derudover kan du også spørge planteskolens personale om råd i forhold til, hvad der vil være ekstra gavnligt at plante i lige præcis DIN have. Der kan nemlig være stor forskel på, hvilke planter som er bedst at vælge i forhold til om du bor i et meget blæsende område – eller du ligger i læ inde midt i byen.

Granit er stadig meget populært til haven

Hvis du ønsker at tilføje din have en ny dimension til denne sommer, så kan du med fordel se nærmere på granit. Granit er nemlig et meget populært materiale at udstyre haven med.

Rigtig mange har for eksempel købt granitsten til indkørslen, hvilket ser rigtig pænt og indbydende ud. Derudover er det også oplagt at købe en granitbænk du kan stille i forlængelse med dit havebed eller lignende. På den måde får du skabt dig en rigtig hyggekrog, hvor der er plads til afslapning og fordybelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *