Blog

Guide til en god arbejdstilling – tips til hvad du bør fokusere på

En god arbejdsstilling er vigtig for en sund krop, og de fleste arbejdspladser har i dag gode kontorstole, som kan indstilles de vigtigste steder såsom højde og ryg/sæde vinkel.

Vi har her forsøgt at samle nogle af de ting, som du bør kikke efter når du skal indstille kontorstole og hæve sænkeborde til dagligt brug, hvad enten det er til firmabrug eller til privaten.

Sørg for at ryggen på kontorstolen kan indstilles efter kropslængde

Ryggen er meget kompliceret legemsdel, og der findes ikke to rygge, der har samme form og længde. Derfor er det vigtigt, at kontorstolen kan indstilles efter hvor lang ryggen er.

Nogle af os har en kort ryg, og så er det bedst, at svajet i lænden sidder lavt på stoleryggen. Andre har en langt ryg, og har brug for at flytte dette punkt. Derfor er det en god ide, at stolen kan indstilles på mange forskellige måder.

Kontorstolene fra Håg udmærker sig netop ved at kunne indstilles på mange måder, og særligt udformningen af ryggen er lavet på den måde, så den supporterer muskulaturen på en sund og god måde. Du finder disse kontorstole her.

Ergonomien i en kontorstol sammen med muligheden for at arbejde stående (hæve sænkeborde) er de to vigtigste elementer til en god kontorplads.

Korrekt indstilling af stolen og hæve sænkebordet

Dette billede viser meget pædagogisk, hvordan du indstiller både hæve sænkebordet, kontorstolen og skærmen, så det passer bedst muligt til din krops dimensioner. Du kan lade en anden person tage et foto af dig med mobilen, så du kan se disse vinkler, for det kan være lidt vanskeligt at fornemme vinklerne, med mindre man ser det fra siden.

Det vigtigste er, at du ikke falder sammen i ryggen, mens du sidder på stolen. Du har nok hørt det før, men sørg for at ret ryggen så de forskellige ryghvirvler ikke belastes unødigt.

Derudover bør du have den rette afstand til skærmen, så du hverken kniber øjnene sammen eller får den for tæt på. Den optimale afstand er 60-70 cm.

Derudover kan du tjekke, at du ikke bøjer i håndleddene, som man let kommer til, hvis bordet er for lavt.

Håndleddet skal gerne være en fortsættelse af armen, så der ikke er en vinkel mellem de to, og så det ser ud som på billedet herunder.

desk-height-5ft10

kilde.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at tjekke højden af bord og skærm, når du arbejder stående ind imellem. Hvis du ikke har et hæve sænkebord, så kan det købes I alle udformninger hos Holmrisonline (med mulighed for ekstra højde).

Bordet skal gerne kunne hæves op, så det passer til din fulde højde. Nogle hæve sænkeborde kan kun gå op til ca. 1 meter, og det er ikke altid nok til os høje nord-europæere. Vi har brug for borde, som kan hæves op til ca. 110 cm, for at kunne passe til vores højde.

Har dit bord ikke mulighed for at kunne hæves højt nok, så kan det kan også klares ved at placere en plade eller nogle bøger under computeren og tastaturet, så du på den måde for øget højden af bordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *