Blog

Overvejer du at købe dit eget el-løbehjul?

El-løbehjul er blevet voldsomt populære, og trenden med de motoriserede løbehjul vokser og vokser. Flere af de større byer i Danmark har endda investeret i en række el-løbehjul, som frit kan benyttes af borgerne, og det lader til, at flere byer følger trop i 2021. Men hvad gør du, hvis du gerne vil eje dit helt eget el-løbehjul? Hvad skal du kigge efter, når du køber el-løbehjul første gang? Se mere om de bedst testede el-løbehjul eller læs med her og bliv klogere.

Vigtigt, når du køber el-løbehjul

Der er flere parametre, du bør overveje, når du investerer i et el-løbehjul. El-løbehjul kører på el og skal oplades. Derfor skal du først og fremmest tænke over, hvor langt dit el-løbehjul skal køre på en enkel opladning. Kan du for eksempel ikke få ladet el-løbehjulet op andre steder end derhjemme, så skal du kunne komme ud og hjem på samme opladning. Du bør også kigge på el-løbehjulets topfart og forbrug af watt, ligesom du bør kigge på, hvilke materialer det er lavet af. Sidstnævnte betyder noget for løbehjulets holdbarhed og for, hvor robust det er. Er du en voksen mand, så skal dit el-løbehjul kunne bære dig. Er du typen, der for eksempel skal med tog, bus eller andre former for offentlig transport? Så kan det også være en fordel at overveje et løbehjul, der ikke vejer meget og nemt kan foldes sammen og puttes i en taske.

 

Hvad siger lovgivningen?

Det er naturligvis alfa og omega for succesen med dit nye el-løbehjul, at det er godkendt til at køre i den danske trafik. I 2019 blev det for første gang lovligt at køre på el-løbehjul i trafikken i Danmark. I første omgang som en forsøgsordning, hvor det blev lovligt at køre på cykelstierne. Dit el-løbehjul må ikke kunne køre mere end 20 km i timen ved egen kraft. Du skal have lys på løbehjulet døgnet rundt og ellers gælder der de samme regler om reflekser, som når du cykler. Du behøver ikke have kørekort for at køre på et, men du skal være fyldt 15 år. Er du under 15 år, skal du være ledsaget af en myndig voksen for at køre på el-løbehjul. Der gælder de samme færdselsregler, som når du cykler, og du må naturligvis ikke køre med promiller i blodet. Desuden må dit løbehjul ikke have et sæde, det skal være CE-mærket og må maksimum veje 25 kg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *