Blog

Få styr på varmen

Dette indhold er sponsoreret

Er du træt af din nuværende varmeløsning derhjemme, eller er du ved at bygge nyt, og ved du ikke helt hvilken løsning du skal vælge? Varmepumper er fantastiske løsninger til at opvarme dit hjem, og så er alle typer af varmepumper generelt ret energibesparende. Spørgsmålet er så bare, hvilken type varmepumpe der passer bedst til din situation? Læs med her, eller tjek Dansk Varme Service, og find ud af lidt mere om de forskellige typer af varmepumper, nemlig luft til vand-varmepumpen, luft til luft-varmepumpen eller jordvarmepumpen. 

 

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er en ideel løsning, hvis du søger en smart varmeløsning, som både kan give rumvarme og varme til dit brugsvand. Luft til vand-varmepumpen udnytter varmeenergien i luften udenfor. Denne type varmepumpe kræver ikke en stor mængde plads, og så er den også billig at installere. Denne løsning er god til et helårshus, da den er super effektiv. Den leverer op til fem gange så meget varmeenergi som den bruger, så der er altså tale om en rigtig energieffektiv løsning. 

 

Luft til luft-varmepumpe 

Luft til luft-varmepumpen fungerer ved at konvertere luften udenfor til varme, som så blæses ind i bygningen. Denne løsning er ikke lige så effektiv som de to andre, og er derfor mest optimal at installere i et hus som ikke benyttes som helårshus, eksempelvis et sommerhus. Luft til luft-varmepumpen kan dog også bruges som supplement til el, olie, og naturgas i et helårshus. Med denne varmepumpe kan du sikre dig et bedre indeklima, da luften i højere grad vil blive udskiftet indenfor. Luft til luft-varmepumpen er nem og billig at installere, til gengæld kan den ikke bruges til at opvarme brugsvand, og du skal derfor ud i en ekstra løsning hertil. 

 

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe kræver en hel del plads på din grund – heldigvis er det ikke noget du mærker til, når først den er installeret. Det betyder dog, at de fleste foretrækker at installere en jordvarmepumpe når de bygger nyt, så de ikke skal til at grave for meget på en grund med allerede etableret hus og have. Jordvarmepumpen er super effektiv til helårshuse og varmer ligesom luft til vand-varmepumpen også dit brugsvand op. Jordvarmepumpen giver den største besparelse i længden, men er dyrere at anlægge. Til gengæld kræver anlægget ikke nogen form for vedligeholdelse, og så holder det rigtig længe. Jordvarmepumpen bruger varmen fra solen, som er oplagret i jorden til at varme dit hus op. Der er altså tale om en super energieffektiv varmeløsning, som du med garanti vil blive glad for. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *