Blog

Ny trend for tomat entusiast – dyrk tomater i vindueskarmen om vinteren.

Der er mange tomat elskere som også elsker at dyrke egne tomater i drivhuse, på friland eller i potter på en lun terrasse.

De rigtige tomatsorter skal udvælges og forspires på det rigtige tidspunkt, ikke for tidligt og ikke for sendt da de skal have den helt rigtige størrelse når nattemperaturen er oppe over 8 grader i om natten og skal plantes ud på deres grosted.

Alt dette har man som tomat entusiast styr på, men hvad med vinterperioden? Men de rigtige sorter kan man faktisk dyrke tomat i vindueskarmen vinteren over. Det kræver en sort der ikke bliver for stor og ikke kræver opbinding, de almindelige sorter vil blive alt for store i indendørs og kræve mere plads opad end man kan tilbyde.

Der findes flere slag der er velegnet men der findes sorter der er velegnet til potter, f.eks. sorten Cherry Falls de kan være at foretrække da de ikke bliver for store, og hvis de bliver for store kan de nemt klippes.

Dyrkning

Indendørs tomat kan købes som frø og fremspires på normal vis, og vil spire efter 8-10 dage og du kan høste efter 50-60 dage hvis du passer og plejer optimalt. Der skal vandes næste hver dag og der skal gødes et par gange om ugen. Det kan være nødvendigt med ”gro lys” nogle timer om dagen hvis du også vil dyrke i de mørke måneder december-januar.

Det kan godt lade sig gøre at høste 100 – 150 tomater på en enkelt plante i løbet af nogle måneder, men hvis planten ikke passes med vand, den rigtige mængde og det rigtige gødning vil den yde mindre.

Tomater kan have glæde af at blive bestøvet, de skal derfor rystes en gang i mellem.

At dyrke i egen vindueskarm bør for mange være en fornøjelse, da man kan prale af at være med på selvforsyningsbølgen og dyrke og høste lokalt i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *