Blog

Kom støjproblemer i hjemmet til livs

Langt de fleste hjem har på den ene eller anden måde støjproblemer. Ifølge en rapport fra Bomagasinet oplever hver 5. dansker generende støj i deres hjem fra mange forskellige kilder.

I denne artikel kommer vi ind på nogle af de mest hyppige årsager til støj, samt hvordan du kan komme dem til livs på en effektiv og økonomisk måde.

Trafikstøj

Trafikstøj er meget generende, og er ofte med til at sænke huspriserne rundt omkring i Danmark. Derfor er det en god ide, at du får gjort noget ved problemet. Støjen kommer hovedsagligt fra vinduer og døre, og heldigvis kan du gøre noget ved problemet. En af de mest effektive måder at reducere støjen fra bilerne er ved at installere lydtætte vinduer som eksempelvis termo-vinduer. Læs dette glimrende indlæg på lav-det-selv forrummet om emnet.

Yderdøren

De fleste tror, at det er selve døren, som ikke er lydtæt. Men problemet findes i utæthederne rund om døren. Hvis din dør ikke slutter tæt, vil støjen altid komme igennem sprækkerne. Har døren glasparti i siden/siderne, vil lyden også trænge igennem her.

Loftet

Gennemgående bjælker i etageadskillelsen er ofte grunden til, at du kan høre, når overboen går på gulvet, eller når teenageren beslutter sig for at indspille en video af sig selv som hiphop-danser. Der kan også være utæt omkring rør og kabler, som går op gennem etagerne.

Æggebakker er en effektiv og økonomisk løsning

Ovenfor i denne artikel nævner vi de tre mest hyppige årsager til støj i hjemmet. Men hvad virker bedst, hvis man ikke lige har råd til at skifte vinduerne ud eller dørene?

Gode gammeldags æggebakker virker fortsat. De observerer lyden effektivt, og så kan de købes i de fleste lokale butikker. Ulempen er, at de ikke er særlig pæne og at det kan være bøvlet at anskaffe flere hundrede æggebakker, hvis det eksempelvis er stuen som skal lydisoleres.

Heldigvis kan man hoppe forbi Profillageret.dk, som tilbyder professionelle æggebakker til at skabe lydisolering i alle tænkelige rum. Tykkelsen er 33mm på toppen og 15mm i bunden, hvor materialet er holdbart polyester.

Billede

Farverne på bakkerne er sorte, og der er klæb på bagsiden sådan, at du selv ikke skal fedte rundt med dobbeltklistrende tape eller andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *