Blog

Lån penge helt gratis til nyt udstyr eller ting du har brug for akut

Nej, det er hverken en vittighed eller bondefangeri. Det er helt reelt. Alle som er bosat i Danmark og har et CPR nummer, kan låne penge, helt gratis og på under en halv time. Der er hverken brug for lønsedler, kontoudtog, eller kørekort. Det eneste du har brug for, er en internetforbindelse og dit NEM-ID.

Der er selvfølgelig nogle begrænsninger: Det er kun det første lån der er gratis og du kan låne max låne omkring 5.000 kr. Alligevel, står du lige og mangler penge til en ny bærbar, eller en shopping weekend i London, er det en fed sag.

Det er heller ikke alle udbydere af hurtige lån der tilbyder gratis lån, første gang du låner. Men der er et par stykker.

Nabi.dk er et website hvor du finder en masse information om de populære hurtig-lån, eller kviklån som de også kaldes. Udover en liste af de bedste udbydere, kan du også finde gode råd og information om lovgivning mm.

Er hurtige lån ikke dyre?

Alle lån skal selvfølgelig betales tilbage, gratis eller ej. Og virksomheder der lever af at låne penge ud vil også tjene penge. Det gør de ikke med gratis lån, men de bruger tilbud om gratis lån til at opbygge tillid. At låne penge kræver altid tillid, og den skal være gensidig. Udlåneren, især med hurtige lån, accepterer en højere risiko end bankerne gør.

Det har også sin pris når der hverken skal stilles sikkerhed, eller omhyggelig dokumentation for kreditværdighed med hurtige lån. Derfor er renterne også typisk noget højere end med et lån i banken. Men det gør et kviklån ikke nødvendigvis dyrere.

ÅOP siger ikke alt om omkostningerne

Alle virksomheder der tilbyder kredit i den ene eller anden form, er ved lov forpligtet til, at oplyse de årlige omkostninger i procent. Det er hvad forkortelsen ÅOP står for. Meningen er at det vil give kunden et overblik over de samlede omkostninger. Men ÅOP fortæller ikke alt.

Ja, renterne, og dermed ÅOP er højere for kviklån end banklån.

Det er ikke fordi kviklån udbydere er grådigere end bankerne er. De er mere risikovillige, og den højere risiko kan kun dækkes gennem højere renter. Renter er jo den eneste indkomst de har, da de ikke, som bankerne, plejer at tage mange gebyrer.

En god tommelfingerregel ville være: Hvis du har brug for en mindre sum penge, og kan du betale hele lånet tilbage på relativ kort tid, er et kviklån sandsynligvis billigere end et banklån. Drejer det sig om større summer, eller har du behov for flere måneder til afbetaling, så tal hellere med banken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *