Udstyr til hjemmet

Iphone’s fingeraftrykslæser

Med Apples fingeraftryksscanner er biometri blevet hver mands eje.  Men hvad kan det egentlig bruges til ud over det åbenlyse lås tin telefon op trick. I denne artikel kigger vi på de 8 mest nærliggende muligheder for den nye fingeraftryksscanner.

1. Godkend køb i iTunes.

Nu kan du med et enkelt scan godkende dine indkøb fra iTunes.
Det er egentlig utrolig simpelt, dine passwords opbevares i iOS’ens nøglering, når du så godkender et køb med din fingeraftryk bruger iOS automatisk det korrekte password fra nøgleringen.
Reelt set er det en algoritmisk fortolkning af dit fingeraftryk, der  kun er gemt lokalt på din telefon, og altså ikke i skyen, om det er hele sandheden må du spørge NSA om, men umiddelbart er det altså ikke noget at være bekymret om.

2. Integrer med Alarm systemet i dit hjem.

Der er flere alarmsystemer der i dag, kan kontrolleres fra din mobil. Der har indtil nu været en mulighed for at sikre at tyve der fik fat i din mobil telefon, ikke kunne slå alarmen fra i dit hjem og rende med arvesølvet. I fremtiden vil vi sikkert se mange flere tyveri sikrings muligheder med fingeraftryksscanning, f.eks vil det være oplagt at kunne låse sin bil op og starte den med et fingeraftryk.

3. Bedre sikkerhed og integration med Token-baserede tjenester.

I Danmark er en Token-baseret tjeneste vi alle kender, nemlig NemID.
Der er mange virksomheder der bruger Tokens for at sikre deres medarbejder pc’er og adgang til deres firmaernes interne netværk.

4. Ny måde Apps benytter sikkerhed på.

Da iPod ændret vores opfattelse af at få adgang til musik , er det muligt at TouchID vil føre en revolution i den måde, apps og andre enheder håndterer sikkerhed . Andre enheder vil se på vedtagelse og succesrater TouchID at bekæmpe svig og sikkerhedsrisici. Apps, der i øjeblikket er afhængige af passwords , vil begynde at undersøge, om en TouchID API kan være løsningen i vores verden af ​​ingen passwords , dårlige adgangskoder og aggressive hackere. Da mange tjenester, der allerede bruger OAuth at kontrollere brugernavne og passwords uden at udsætte dem på serveren , er det en tænkes enkelt trin frem til at tilføje to-faktor fingeraftryk .

5. Betal med fingeraftrykket når du shopper.

Det kan ikke varer længe før du kan betale dine dagligvarer med et enkelt tryk på dit TouchID.
Apple har allerede den løsning klar, nu skal butikkerne bare indfører iBeacons så vi kan få glæde af det.
Kommunikationen sker via Bluetooth og du godkender købet ved at scanne dit fingeraftryk når app’en beder om det. Det vil hjælpe på at folk mister deres kreditkort eller at deres informationer bliver stjålet.

6. Flere Brugerprofiler på en enkelt mobil enhed.

At have flere profiler på en computer gør det nemmere at dele , alt kan konfigureres til dine præferencer. Men deling på mobile enheder har vist sig sværere. TouchID kunne åbne vejen for virksomheder, der deler tablet’s, eller familier, der deler telefoner. Et tryk på en kones finger kunne åbne hendes profil, konfigureret med hendes arbejde mail og produktivitet apps. Hendes mand kan derefter få adgang til sine apps, og børnene til deres spil når du logger ind. En bruger kan endda konfigurere forskellige profiler, f.eks. en arbejdsprofil og en personlig.

7. Lettere brug af Passbook.

Hardcore iPhone brugere kender Passbook  app’en, der gør det muligt for brugerne at gemme kuponer, flybiletter, hotel reservationer og billetter til forskellige arrangementer i en enkelt app.
TouchID kan tilføje et lag af sikkerhed til systemet, men det åbner også op for flere mulighederne.
Passbook har potentiale til at blive en komplet digital tegnebog.

8. Hurtig fingeraftryks genkendelse for Politiet.

Om der findes en app til det endnu vides ikke, men en åbenlys mulighed for politiet ville være at bruger den mobile enhed som en del af deres personcheck. Falsk kørekort og adresse er til at få fat i, men er dit fingeraftryk først i Politiets database, kan du ikke rende fra hvem du er. Nogle vil se dette som et Big Brother is watching tiltag, men reelt set er det ikke anderledes end i dag, blot med den forskel at Politiet nu hurtigere kan kontrollerer de oplysninger de allerede har.

I dag er dette kun muligt hvis du har en iPhone 5s, men mon ikke fremtiden bringer fingeraftryksteknologi til alle mobile enheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *