HaveudstyrUdendørs

Højtryksrenser til rengøring af dine fliser

Mange husejere døjer med alger, ukrudt, mos og andre uvelkomne gæster på deres terrasse. Mange boligejere bruger derfor en højtryksrenser til at forhindre problemet. Dette er en særdeles effektiv løsning, men også en farlig løsning, hvis du ikke bruger den rigtigt.

Hvad er en højtryksrenser

En højtryksrenser er en maskine til rengøring af udendørs arealer. Højtryksrenserne virker ved at en vandstråle under højt tryk sendes mod det, der skal rengøres. En typisk højtryksrenser sender vandet ud med et tryk på mellem 100 og 150 bar. Til at danne trykket bruger man en pumpe, som drives af en motor.

Brug af højtryksrenser

En højtryksrenser udgør som sagt et meget effektivt rengøringsmiddel. En højtryksrenser har nemlig så meget tryk på vandet, at det fjerner alger, belægninger, mos og andre urenheder fra dine fliser.

Til en højtryksrenser findes der mange forskellige mundstykker, og det er vigtigt, at du vælger et mundstykke, som er er specielt egnet til rengøring af fliser. Typisk foregår det nemmest ved at bruge et mundstykke, der ligner en støvsuger. Dens roterende børstehoved gør nemlig fliserne rene med et minimum af energi og vand.

Når du bruger en højtryksrenser til rengøring af dine fliser, er det utroligt vigtigt at du sætter trykket på det laveste trin og med en fornuftig afstand – omkring 100-130 bar. Vi anbefaler, at du spuler fliserne i vinkel på højest 30 grader. Overfladen kan nemlig let blive beskadiget og mere ru og opnå farveforskelle, hvis trykket er for højt.

De fleste højtryksrensere er forholdsvis nemme at betjene, men en vis portion omtanke er nødvendig. Det er en god ide at forsøge sig frem på et mindre område, inden man starter rengøringen.

Hvad koster en højtryksrenser

Prisen for en højtryksrenser kan variere alt efter hvilken model, størrelse og kvalitet du ønsker. Man kan jo sige, at jo større projekter, du vil udføre, jo højere er prisen. En gennemsnitlig højtrykspuler koster mellem 600 og 6000 kr. og kan købes i de fleste byggemarkeder. Dertil skal du også være forberedt på, at en højtryksrenser bruger meget vand. En times højtryksrensning bruger omkring 300 liter vand. Sammenlignet med en vandslange kan du dog i mange tilfælde spare på vandet, hvis du bruger en højtryksrenser. En haveslange bruger nemlig omkring 3000 liter vand i timen. Så bruger du på nuværende tidspunkt en vandslange til rengøringen, kan det altså sagtens betale sig at investere i en højtryksrenser.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en højtryksrenser

  1. Køber du en højtryksrenser med over 150 bar, skal du være opmærksom på, at du ikke kan sætte den i en traditionel stikkontakt. Hvorfor skyldes at denne maskine er tiltænkt håndværkere, som går på en byggeplads med stærkstrøm.
  2. Indhent altid flere tilbud, så du har baggrund for at sammenligne. Vi anbefaler, at du køber den billigste model, da den er udemærket til den almindelige husejer.
  3. Det kan være en fordel at have en udendørsvandhane , men det er ikke et krav hvis man har mulighed for tilslutningen indendørs.

Er fliserne stadig beskidte?

Hvis højtryksrenseren ikke fjerner alt snavs, kan du kombinere rengøringen med en kost og en stiv børste. Og hvis det ikke hjælper, kan du forsøge at slide skidt og belægninger af ved at hælde fugesand over fliserne og feje dem med en stiv kost. Er dine fliser hårdt angrebet af alger kan du også bruge algefjerner til at få bugt med uvæsenet. Hvis du derimod oplever, at nogle af dine fliser er knækket, kan du i stedet for at anlægge en helt ny terrasse, udskifte de ødelagte fliser. Og uanset hvilken slags flise du har på terrassen, har FC-Beton den type flise, du har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *