Blog

Giv huset en overhaling indvendigt – det skal du bruge

Store istandsættelser og renoveringsprojekter er ofte langvarige og bekostelige. Dog findes der mange fikse og overkommelige tiltag, som du selv kan gøre med det rigtige udstyr. Her får du 3 tips til hvad du kan bruge weekenden på og hvilket udstyr du skal have klar.

En indvending overhaling er en god måde at give dit hjem nyt liv. Du kan vælge at koncentrere din energi omkring dit eget hjem, familiens sommerhus, din lejlighed, hvis denne fx skal sælges, eller hvis du har arvet et dødsbo og skal sætte dette i stand. Moralen er, at udgiver at give hjemmet nyt liv hurtigt, er en indvending overhaling også en effektiv måde at optimere evt. salg og profit af dette.

Rens gulv og loft med en damprenser

Har du eksempelvis arvet et dødsbo fra din pibeelskende morfar, trænger arvestykket med garanti til en udluftning – og måske mere til. Det er dog svært at komme røgluft og nikotinspor til livs, uden at skulle ud i en større renovering. En effektiv og hurtig måde er dog at bruge en damprenser til at rense både gulv og loft.

Dampen fra renseren trænger dybt ind i alle kringelkroge, revner i gulve, hjørner og lister i loftet og opløser snavs. Med en temperatur på typisk 100 grader dræber dampen samtidig hvad der måtte være af uønskede husdyr, som støvmider og bakterier, og fjerner dårlig lugt.

En damprenser er uundværlig til dybdegående rengøring. Især i hjem med små børn er dette et nødvendigt stykke udstyr! En damprenser rengør uden brug af skadelige kemikalier, og udelukkende ved brug af den varme damp. Udover at være kemikaliefri er en anden fordel ved en damprenser, at den er vidunderlig alsidig – du kan bruge den til næsten alt! Gulve, spejle, dørkarme, klinker, din ovn og selv dit tøj kan renses nænsomt men effektivt.

Damprensere kan lejes i langt de fleste byggemarkeder og lignende. Hvis ikke er en god ide at investere fast i en af slagsen, som kun udgør en post på ca. 1000 kroner.

Spraymal loftet

Har din lejlighed trælofter eller er de ’hvide’ gipsplader ikke så hvide mere, kan du med fordel spraymale dit loft. At få hvidtet loftet er en super måde at friske sit hjem op nu og her. Hvis du bruger en spraymaler tager det ikke længere end en lørdag!

Hvis du bruger en spraymaler dit at hvidte loftet er der mange fordele at hente. Du slipper for at skulle betale for og bakse med stiger og andet malergrej, samt ondt i ryg og nakke som maling med rulle eller pensel normalt ville give.

En spraymaskine, eller sprøjtepistol, kan lejes for omkring 400 kroner om dagen. Hvis du tænker på at investere i en, er det en lidt dyrere post til omkring 2500 kroner. Pengene givet ud til at købe eller leje en spraymaskine er dog hurtigt tjent hjem igen, hvis man ser på arbejdsløn til en maler.

Rens din seng

Vi sveder mellem 2 og 10 deciliter hver nat. Når man tænker på hvor ofte man skifter seng bliver dette til rigtig meget fugt, som en madras gennem mange år skal absorbere. Derfor skal du huske at lufte og rense din seng, for at denne holder længst muligt.

Et råd er at hæve sengen fra gulvet. Brug høje ben eller en høj sengeramme til din seng, så der kommer luft på begge sider af madrassen hver dag. Nogle seng, såsom elevationssenge, er designet efter dette princip, og sørger derved selv for daglig gennemluftning.

En seng kan renses med både støvsuger og damprenser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *