Blog

Få styr på din økonomi – sådan kan du også bruge internettet

Der findes mange måder at få styr på sin finansielle legeplads. Fysisk og professionel rådgivning, timelange snakke med vores kloge fædre og et kig over naboens skuldre, når der ordnes regninger er bare tre måder. Privatøkonomi kan være lidt af en jungle og efter sommerens mange udskejelser, kan nu være et godt tidspunkt at få sat sig ned og sæt finanserne igennem. 

Heldigvis er nettet også din ven, når det kommer til økonomisk rådgivning. Læs her hvordan du kan bruge nettet til at få styr på økonomien. 

Få styr på dine udlandsgebyrer

Kigger du på dine kontoudtog fra sommermånederne, har du formentlig allerede spottet et hav af transaktioner, som du har svært ved at finde rundt i. Handler du med dit betalingskort i udlandet får du ofte muligheden for at vælge om du vil betale i den lokale valuta eller i din egen. Forskellen kan være få ører eller et par kroner, så den beslutning er ikke så vigtig. Vigtigere er det at du beslutter dig for om du vil veksle valuta hjemmefra, lokalt eller hvilket betalingskort du skal medbringe. Alt efter om du vælger et debit- eller kreditkort fra din egen bank, kan det have indflydelse på diverse gebyrer under din rejse. Undersøg istedet om du kan anskaffe dig et kort, hvor du undgår gebyrer. Hos Min Investering kan du eksempelvis få et Bank Norwegian kreditkort, som kan spare dig for mange gebyrer. 

Læg et fornuftigt budget

Slutningen af sommeren betyder for mange også et nyt kapitel. Det første du bør gøre, når du er på vej til at starte et nyt kapitel af dit liv, er at lægge et budget. Bor du sammen med en partner eller roommate, kan det være en god idé at lave budgettet sammen, hvis I deler bestemte udgifter. Er du ferm til Excel tabeller, kan du sagtens forsøge selv at gå i krig med opsætning. Ellers kan du med god samvittighed hoppe en tur forbi vores allesammens World Wide Web. Her findes nemlig et hav af både download-venlige skabeloner men også digitale løsninger hvor du kan lave budgetter. Super smart! 

Husk at opdatere din forskudsopgørelse

Det kan være at din jobsituation har ændret sig. Måske er du gået på dagpenge i en periode – måske er du steget i løn. Uanset hvordan din situation har ændret sig, skal du huske at registrere det online på SKATs hjemmeside. Har du brug for hjælp til at få opdateret din forskudsopgørelse kan du finde masser af guides på nettet. De fleste af os har det med at glemme at den slags skal være up-to-date men det er utrolig vigtigt at du ikke lader det stå til. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *