Blog

Det skal du tænke over når du køber TV

Kilde: Pixabay

Det kan være meget svært at finde rundt i alle de forskellige brands, specifikationer og ting du skal være opmærksomme på ved køb af TV. Så her får du en ide om hvad du skal kigge efter, når du skal på jagt efter dit nye TV.

Skærmstørrelse

Den vigtigste faktor du skal tænke på er størrelsen på skærmen. Tænk over hvor Tv’et skal placeres, og hvor mange mennesker der skal se med i gennemsnit. Vælg dernæst den størst mulige skærm der lige akkurat passer ind i forhold til din stue og budget. Det mest optimale med tanke på pris, ydeevne og en typisk stuestørrelse er en skærm på mellem 55-65 tommer. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvor tæt du sidder på skærmen. Som en tommelfingerregel kan man sige, at hvis du kan se de individuelle pixels, så sidder du for tæt på skærmen. Du bør sidde på en afstand, der hedder tre gange højden på dit TV, hvis det er HD, og halvanden gange højde, hvis det er 4K Ultra HD.

Hvad skal du se på dit TV

Tænk over hvad du skal se på dit TV. Følger du med i de nyeste serier og film, ser du TV, mens du laver mad, spiller du Playstation, eller er du typen, der slår dig ned i sofaen med popcorn til hver eneste Champions League kamp? De fleste mennesker bruger mange timer foran TV’et hver dag, men vi har alle et forskelligt behov. Det er derfor vigtigt, at du finder ud af lige præcis, hvad du skal bruge dit TV til, før du bestemmer dig. Hvis sidstnævnte er tilfældet, kan du faktisk finde TV, hvor du kan logge ind på blandt andet din bet365 konto, så du kan se oddsene på fodboldkampen, mens den bliver spillet. Så kan du nemt følge populære hold som Barcelona, der ligger til odds 1.72 til at vinde La liga eller måske du er mere til Engelsk fodbold, hvor Manchester City er favorit til at vinde Premier League med odds 1.40.

Kilde: Pixabay

Skærmopløsning

Skærmopløsningen beskriver det antal pixels skærmbilledet består af. Det bliver beskrevet som horisontale kolonner x vertikale kolonner. Jo flere pixels jo skarpere billede og finere detaljer, så en høj skærmopløsning er i de fleste tilfælde at foretrække.  Igennem de seneste år har 1920 x 1080 skærmopløsningen også kaldet Full HD været standarden, og er også stadig den mest almindelige skærmopløsning. Teknologien udvikler sig dog hurtigt, og på det seneste er det blevet mere og mere almindeligt at TV har 3840 x 2160 pixels også kaldet for 4K. Mange streaming-tjenester som Netflix, Amazon Video og HBO er også begyndt at producere meget af deres indhold i netop 4K opløsning. Fordelen ved et 4K TV er at skærmbilledet står skarpere, mere detaljeret og virker mere levende end på et normalt Full HD TV.  Konklusionen er altså at 4K med stigende hast bliver standarden, og hvis du gerne vil fremtidssikre dit TV, anbefales det derfor, at du køber et 4K TV.

Lyd

Selv de fineste og dyreste TV’er har en akilleshæl den dag i dag – nemlig lyden. Det praktiske og smarte flade design er simpelthen blevet valgt frem for god lyd, da der på fladskærme ikke er nok plads til gode højtalere, der kan producere god lyd. Du kan derfor købe et surround sound system for at rode bod på det, og så kan du ellers bare læne dig tilbage og nyde din film, serie eller fodboldkamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *