IndendørsVarme

Energioptimer med varmepumper, vinduer og isolering

Hvis du som husejer gerne vil spare på energien, så findes der en lang række tiltag du kan gøre brug af. I denne artikel kan du læse om 3 super effektive metoder til at spare på energien.

Når du sparer energi, så er det ensbetydende med, at du også sparer penge. Derfor kan det altså godt betale sig at investere lidt i varmeforbedringer af forskellig slags.

Luft til luft varmepumper er fantastiske

Hvis du gerne vil spare på energien og varmen i huset, så kan du med fordel købe dig en luft til luft varmepumpe. Denne type varmepumpe er uhyre effektiv, da den også kan omdanne kold luft til varm luft. Det vil altså sige, at den også fungerer om vinteren, selvom der er minusgrader udenfor.

Fordelen ved at vælge en luft til luft varmepumpe til energieffektivisering er, at den er lynhurtig at installere og opsætte. Derudover er levetiden også lang, og den er med til at sænke dit varmeforbrug ganske markant.

Hvis du er den heldige ejer af et sommerhus, så er luft til luft varmepumpen også oplagt at bruge der. Grunden til, at denne type varmepumpe er så god at bruge i sommerhuset er, at den kan holde en konstant temperatur indenfor. Det vil sige, at du er fri for at blive mødt af et iskoldt sommerhus om vinteren, da varmepumpen har sørget for at hæve temperaturen til det du har indstillet den stil. Og da der er tale om en varmepumpe, så er denne varme faktisk ”gratis” forstået i den forstand, at det ikke har kostet dig andet end en smule strøm at lave den.

Nye og energirigtige vinduer kan spare dig for mange penge

Nye og energirigtige vinduer er også en super måde at energieffektivisere på. I dag er det muligt at købe nogle vinduer, der kan begrænse dit varmeudslip ganske markant. Og jo mindre varme, der slipper ud, jo mere vil du spare på din varmeregning.

Udover at de nye og energirigtige vinduer sparer dig for en masse penge, så er de også med til at gøre indeklimaet meget bedre. Det skyldes især, at de er med til at holde varmen indenfor. Jo mindre varme du skal bruge, jo bedre et klima får du indenfor.

Og som du nok allerede ved, så er et godt indeklima med til at nedsætte risikoen for sygdomme såsom forkølelse, feber, hovedpine og lignende. Markedets klart mest populære vinduer er velfac vinduer.

Efterisolering af hulmuren vil gøre indeklimaet markant bedre

Hvis du gerne vil spare yderligere med penge på din varmeregning, så kan det anbefales at få efterisoleret hulmuren. En hulmursisolering er med til at gøre dit hus bedre i stand til at holde på varmen. Det vil sige, at du skal bruge mindre varme og derved sparer du penge.

Fordelen ved en hulmursisolering er, at den kan overstås i løbet af en dag eller to afhængig af, hvor stort et hus du har. Derudover sviner det heller ikke, da hulmuren bliver fyldt med granulat via små huller, der bliver boret i muren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *