Blog

Computerudstyr til aktiehandel

I en tid, hvor aktiekurserne bare stiger og stiger efter finanskrisen, er det blevet populært at handle med aktier hjemme fra skrivebordet. Helt almindelige danskere kaster sig ud i handel med for eksempel Vestas-aktier eller Novo Nordisk, og i de seneste par år er flere også begyndt at spekulere i priserne på råstoffer, som for eksempel guld, olie eller naturgas.

Hvis man vil prøve kræfter som langsigtet aktiehandler eller som daytrader med en kort investeringshorisont, så er det meget vigtigt at have godt computerudstyr og en meget hurtig internetforbindelse. Det kan være fatalt, hvis man ikke kommer ud af en tabende handel til tiden, fordi internetforbindelsen har været for dårlig, eller computerens processer har været for svag til at trække de mange handelsgrafer. Samtidig er det ærgerligt, hvis man mvendt ikke kommer ind i en vindende handel på det rette tidspunkt, fordi netforbindelsen er for langsom.

Hvis man er daytrader, bør man som minimum have 2-4 store computerskærme (over 17 tommer). Samtidig bør man have en computer, der er hurtig nok til at trække de mange skærme. Her vil en Quad-Core-processor være minimum. Med hensyn til internetforbindelse skal man helst op i 20 Mbit forbindelse. Det lyder måske underligt, men det kræver høj hastighed, hvis man vil handle i et marked, der rykker sig meget hurtigt. Det skete for eksempel i 1015, hvor kursloftet på Schweizerfranc pludseligt blev fjernet, og kursen steg 15 procent på ganske få minutter.

Som daytrader bør man dedikere en computer 100% til handel med værdipapirer. Det vil sige, at man ikke skal bruge computeren til andet end netop det. Det nytter ikke noget at åbne Facebook eller en nyhedsartikel midt i en handel. Derfor er det vigtigt at have en suppleringscomputer, for eksempel en bærbar PC. Den kan bruges til ”alt det andet”, og her kan man også løbende orientere sig omkring økonomiske nyheder eller måske nyheder på diverse fora for aktiehandlere. Mange daytradere bruger også mikrofon og højttaler og kobler sig op på samtalerum, hvor de diskuterer handler med andre spekulanter. Hvis man sidder alene og trader, kan det psykiske pres ofte blive stort, og derfor er det vigtigt at have partnere, som man diskuterer sine handler med.

Alt i alt bør man derfor have: mindst to computere, den ene skal være særlig hurtig. En internetforbindelse over 20 Mbit, mindst 2-4 skærme, højtaler og mikrofon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *