Blog

Bliv klar til julen – både inde og ude

Der er mange forberedelser og ting, der skal være klar inden jul, og selvom kalenderen endnu ikke lyder på december, kan der stadig være små projekter, der er værd at gå i gang med allerede nu. Vi kigger på nogle af de gøremål, du kan lave op til jul både inde og ude.

Forbered julens ankomst ude

Der kan være mange små, hyggelige gøremål udenfor, ligegyldigt om du bor i lejlighed eller i hus. Er du boligejer, skal hus og have jævnligt vedligeholdes, og dette gælder også i vinterhalvåret, selvom haven ikke bliver brugt lige så meget som i foråret og sommeren. Nedenfor finder du forslag til, hvordan du kan gøre klar til julemåneden, hvad end du bor i hus eller lejlighed:

 • Dæk blomster og bede til med fiberdug eller halm, så de bliver skånet for nattefrosten.
 • Fjern havemøbler fra terrassen eller altanen og gør plads til et juletræ med en hyggelig lyskæde.
 • Sæt fakler eller lanterner rundt på altanen eller terrassen og skab en varm stemning ude i kulden, selvom du sidder indenfor i stuen.
 • Har du ikke plads til et juletræ på altanen, kan du i stedet sno en smuk lyskæde rundt om gelænderet.
 • Plant efterårs lyng i pæne krukker og potter.

Julens gøremål indenfor

Gå i gang i god tid, og undgå stress og jag, når først december måned melder sin ankomst. Vi har fundet nogle gode bud på små projekter, du kan gøre inden døre, inden julen står for døren.

 • Gør hovedrent – giv boligen den helt store tur med vinduespudsning og gå hjørnerne igennem for spindelvæv. Så er du klar til at pynte op med julepynt i starten af december.
 • Forbered allerede børnenes julekalender eller adventspakker. Køb løbende små ting, når du er ude og handle.
 • Julekalender er ikke kun for børn, og har du en sød kæreste, der skal forkæles med en øl- eller rom julekalender, eller en søster, der fortjener 4 hyggelige adventspakker hver søndag, så kan det være godt allerede nu at gå i gang med forberedelserne til det.
 • Kig efter inspiration til julens op pyntning, gaveindpakning, adventskrans osv.
 • Forbered din egen gløggekstrakt og sæt honninghjertedejen på køl i 4-8 uger.
 • Begynd så småt at finde på julegave ønsker og skriv dem ned.

Oplev julen udefra

Julen er hjerternes fest, og når først vi når i midt november, er den der helt frem til slutningen af året. Butikker bugner med julegodter, pynt og grønt til den store guldmedalje, og mens mange rejser bort fra kulden og ned til varmen, er der andre, der sætter pris på kuldens samlingspunkter. Vi samles med venner og familie, hygger derhjemme med juleknas og noget at varme os på, men udenfor findes der også mange seværdigheder og attraktioner, der forsøder julemåneden. Tag fx på julemarkeder i Danmark eller udenfor grænsen og køb ind til julebordet og boligen. Oplev smukke juleudstillinger på slotte, herregårde eller en tur i tivoli med hele familien. Mange museer holder også åbent i julen, hvor man kan opleve grise blive slagtet som i gamle dage, julens historie op igennem tiden, og jule bag fra bageren. Julen er i den grad hjerternes fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *