Blog

5 tips til at sikre virksomheden mod indbrud

Det er dejligt at have ferie, men du kender måske følelsen af, at det kan være svært at slappe helt af, hvis der er en bekymring, som ikke vil slippe dig. Har du din egen virksomhed, kan denne bekymring måske være større, da der muligvis er endnu mere på spil. Vi kommer derfor her med fem tips til at sikre virksomheden mod indbrud – og ikke mindst sikre, at du kan nyde din drink ved poolen i ro og mag uden at frygte for sikkerheden i din virksomhed.

1: Hav noget lys tændt

Hvis et kontor ligger mørkt hen i flere dage i streg, sender det et klart signal til tyven om, at der er ferielukket. I en normal bolig kan et mørkt hjem betyde, at alle husets beboere er ude – men det skulle alligevel være pudsigt, at alle medarbejderne har udeærinder på samme dag.

Her kan en lampe eller anden lyskilde gøre en stor forskel. Investér eventuelt i en timer, som automatisk tænder og slukker lampen på et selvvalgt tidspunkt – fordi er standerlampen tændt døgnet rundt i et lyst rum, kan dette også sende et signal om, at I holder ferielukket.

2: Gem noget rod til senere

Selvom du forsøger at holde din virksomhed ryddelig, kan det være en god idé ikke at have kontoret klinisk rent. Lidt hverdagsrod sender et signal om, at der er mennesker til stede. Overdriv ikke, man lad bare et par vandkarafler og papirstabler stå fremme på bordene. Så har dine medarbejdere også noget arbejde at give sig i kast med, når de kommer tilbage efter ferien.

3: Alarm

Investerer du i en alarm, sender alarmmærkatet på døren et tydeligt signal til tyven. Ligeledes kan et videoovervågningssystem også have en afgørende rolle. Investerer du i et overvågningssystem, kan dette have en præventiv effekt, samtidig med at videooptagelserne er vigtigt bevismateriale, hvis uheldet skulle være ude.

Du finder et bredt udvalg af kvalitetsalarmer og -overvågningssystemer hos Wattoo.dk. Dog bør et overvågningssystem monteres udendørs for at sikre et godt arbejdsmiljø. Dette for at undgå, at dine medarbejdere føler, at de bliver overvågede.

Du kan læse flere gode tips til et sundt arbejdsmiljø hos i dette online fagblad.

Frist ikke tyven

Det kan være svært at vurdere udefra, hvor mange værdigenstande en virksomhed har. Sørg derfor for at gemme de dyre ting væk. Selv dyre vaser kan sende et signal om, at din virksomhed har mange værdifulde ting.

Tænk som tyven

Selvom det kan være svært at forestille sig at begå indbrud i din egen virksomhed, så kan det være en god idé. Kan du gøre noget for, at din virksomhed virker mindre attraktiv? Har du stiger stående fremme, så pak dem væk. Sørg for at lukke dørene indenfor, så det er sværere for tyven at overskue flugtveje. Undgå dog at rulle gardinerne ned – det er de færreste virksomheder, hvor man arbejder for nedrullede gardiner… Vi håber, at du med disse tips kan holde ferie i ro og mag, uden at din afslapningstid stjæles af unødvendige bekymringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *