Blog

Sådan skaber du en nordisk stil i dit hjem

Med årenes løb er der kommet mere og mere fokus på indretningen og de mange forskellige stilarter og trends inden for boligindretning. Inspirationen stammer vidt omkring, og vi kan blot nøjes med at slå op i boligblade eller på nettet for at lade os friste eller få indsigt i tidens udviklende tendenser. Særlig én stilart har mange i norden, ja særligt danskerne, taget til sig, når de skal indrette de mange rum i boligen. Den nordiske stil bærer oftest præg af afslappede- og nedtonede farvenuancer, men også særligt naturen har en stor plads i ”Den nordiske stil”. Mange interiørbrands laver særlige kollektioner, der passer til specifikke stilarter, og her kan særligt Bloomingville, Tine K og Ib Laursen nævnes. Nogle rigtig fine bud på interiørbrands, der er værd at kigge nærmere på, hvis du ønsker at skabe en nordisk indretning.
Vi ser nærmere på, hvordan du med simple fornyelser og små justeringer kan tilstræbe din bolig et nordisk udtryk og finish.

Skab overblik med collager

Et rigtig godt udgangspunkt, hvorpå du kan skabe dig det store overblik over de mange forskellige møbler, farver og udvalg af forhandlere på net og i butik, er ved at lave en collage. En collage er en opslagstavle på et stort papirark, hvor du her påklistrer billeder, links og nyttige informationer, der kan bruges til den videre indretningsproces. Kig i boligmagasiner, Pinterest, boligblogs, Instagram, alt hvad du kan komme i nærheden af for inspiration og begynd så at udvælg og klip de ting ud, der passer til dig og din smag. Ved at sammensætte de farver, møbler og udtryk, der inspirerer én, giver det et godt overblik og udgangspunkt til, når de mange rum skal indrettes og der på sigt skal købes møbler og tilbehør. Den nordiske stil kan både være naturpræget med brunlige og grånuancer med træmøbler, varme plaider og masser af puder. Men den nordiske stil kan også være pastelfarver, lysegrå farver, kurveflet og genbrugsfund med et fint vintagelook. Skriv simple søgeord som ”nordisk stil”, ”nordic home interiør” osv. på de mange forskellige inspirationssider og oplev et mangfoldigt boligunivers.

Opnå et let udtryk i boligen

Med den nordiske indretningsstil skal du tænke i baner som ”let og luftig”, ”lys og hyggeligt”. Tilføj lamper med et let udtryk som glødepærer hængende fra loftet i en ledning, eller lamper med glasskærm så der igen er frit udsyn gennem rummet. Jo mere tyngde, der hænger fra loftet og vægge, jo mere bevæger du dig væk fra den nordiske, lette stil. Tænk derfor også på dine billeder på væggene. I stedet for store, tunge billedrammer eller mørke, robuste hylder kan du i stedet hænge dine plakater op med fin, dekorativ fototape eller med små knappenåle. Hæng hvide hylder på væggen frem for mørke, tunge hylder.

En fin idé ville også være at hænge spejle op på væggene, store som små, og på den måde vil dine rum opnå en større synlighed og et let udtryk.

Indretning med naturen som detalje

Norden kan noget med naturen, og derfor bærer den nordiske stil også præg af naturens mange sider. Indret med masser af planter og få en følelse af, at du er tættere på naturen. Planter er samtidig med til at give en rolig fornemmelse i resten af hjemmet. Pynt med grene og blomster i små og store vaser og placer dem rundt i boligen. En anden måde at illustrere naturen på er ved at benytte sig af tapet på væggene. Udvælg en væg du ønsker at tapetsere og find smukke naturmotiver fra skoven såsom træer eller dyr. Er du ikke til at pynte en hel væg, kan du finde billeder og plakater med natur- og dyreprint og hænge i lyse trærammer eller hvide rammer, så de forenes med den hvide væg som baggrund.
For et mere nordisk og varmt udtryk i hjemmet, kan du tilføje lune og smukke skind af enten rensdyr eller lam. De både varmer og er dekorative til den nordiske stil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *