Blog

5 råd du skal overveje, inden du vælger køkken

Der er mange beslutninger og valg, der skal tages, når projekt-køkken står på programmet. Materialer, farver, design, funktionalitet og ikke mindst praktiske løsninger er nogle af de svære valg, man kommer til at stå over, når et nyt køkken skal besluttes.

Nedenfor har vi samlet 5 gode råd til dig, der kan være gavnlige at overveje, hvis du skal i gang med et nyt køkken.

Det skal du overveje inden du vælger dit nye køkken

Behovsdækning af dine hvidevarer
Mange tænker det ikke som en vigtig del af overvejelserne inden et køkkenvalg, man faktisk er det relevant at gøre sig tanker om, hvilke hvidevarer, man særdeles bruger ofte og er meget afhængige af, da det vil vise sig at kunne betale sig, hvis pengene bliver ekstra lagt i disse hvidevarer. Det kan ende med at være en god investering i sidste ende, og på den måde kan du spare penge et andet sted og dermed have råd til den ovn, du altid har drømt om, eller det køleskab, som du tit har ønsket dig stod i dit hjem.

Skal det være praktisk, men samtidig funktionelt?
Det er rent faktisk muligt både at gøre køkkenet æstetisk gennemført og samtidig praktisk. Går du op i både design og funktionalitet, bør du overveje en køkkenløsning, hvor de fleste hvidevarer er kamufleret i den resterende køkkenløsning. Opvaskemaskinen, køle- og fryseskabet og endda emhætten. Det er muligt at usynliggøre dem, men samtidig gemmer de sig bag lukkede skabe, som gør det praktisk og renligt at vedligeholde.

Sæt dig ikke dyre end du kan betale
Det handler dog ikke alt sammen om drømme og lækkert design, for det kan hurtigt vise sig at blive en dyr fornøjelse at købe køkken. Mange køkkenfirmaer har rykket sig helt vildt, de sidste år, og der kommer flere og flere nye og smarte løsninger, men også nogle dyre af slagsen. Så vil du gerne være sikker på, at du ikke skal leve af havregryn og pasta ti gange om måneden, så sørg for at lægge et realistisk budget, inden du går i gang med at kigge på hvidevarer, montering, håndværkerhjælp osv.

Lav en handlingsplan
Et køkken er et større projekt, og man kan hurtigt miste overblikket. Vil du undgå at køre sort i det midt i processen, kan det være en stor hjælp at lave en handlingsplan, inden man går i gang. Opdel processen i henholdsvis ”Planlægning og valg af køkken”, ”Nedrivning”, ”håndværkere”, ”opsætning af nyt køkken”, ”finpudsning og færdiggørelse af køkken”. Lav en plan for dit møde med banken, møde med køkkenfirmaet, et møde med håndværkere osv. Jo bedre forberedt du er inden, jo større overblik har du, og jo større er sandsynligheden for, at hele processen vil køre smertefrit.

Skab dig det store overblik over udbydere
Som ordsproget lyder ”man skal ikke tage det første, det bedste”, og det samme gælder i dette scenarie for køkkenvalg. Der findes mange forhandlere af køkkener, hvor du kan finde en komplet løsning af både hvidevarer, køkkenelementer, nedrivning og montering, men det kan også vise sig at være en dyr løsning. Skab derfor det brede overblik, ved at tage kontakt til forskellige udbydere og indsaml priser efter dit køkkenbehov og drømme. Det er dog ikke altid prisen, der skal afhænge om dit valg, for bare fordi prisen er billig, er det ikke ens betydning med, at kvaliteten og udførslen er efter dit ønske.

Står du over for at skulle udskifte det nuværende køkken med et nyt, kan du hos Aubo Køkken og Bad finde et stort udvalg af køkkener og se nærmere på, hvordan de kan hjælpe dig med dine køkkendrømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *