Blog

3 Efterårsopgaver i haven for hele familien

Sommeren er gået på hæld, og efteråret står for døren. Som husejer er det ens betydende med, at de sommerlige pligter i haven, sættes lidt på standby til næste sæson. I den forbindelse er der en række efterårsgøremål i haven, der er med ti at gøre klar til den kommende vinter.

Vinteren der hastigt kommer nærmere medfører ikke nødvendigvis, at haven lukkes helt ned. Haven vil om vinteren, indbyde til andre aktiviteter end om sommeren, og kan sagtens bruges året rundt

Der vil om vinteren, ikke være sammen krav til at holde græsset, og plejes bede, da disse ikke vokser i samme stil, sammenlignet med sommeren. Der vil derfor ikke skulle slås græs eller luges i samme stil, som det sidste sommerhalvår har budt på.

Haven skal dog også plejes en smule om vinteren, og her kommer 3 gode aktiviteter til efterårshaven, der indbyder til at hele familien kan være med.

1.      Få renset tagrenden for skidt

I forbindelse med at træerne smider alle deres blade i efteråret, vil der samles en masse skidt i tagrenden. Tagrenden vil altid være udsat for skidt og snavs, til trods for der ingen træer er, og det er en god ide, at få rensen den en gang imellem, så den ikke tilstoppes.

Find derfor stigen frem, og tag arbejdshandskerne på. Det behøver ikke at være en beskidt opgave, men noget som sagtens, kan forbindes med sjov for hele familien. Hvis de mindre sjæle i familien inddrages, vil det helt sikkert forbindes med noget sjovt, når der kravles rundt på en stige, helt oppe under taget.

Hvis man inviterer de mindre medlemmer af familien med op på stien, er det vigtigt, at der bruges en sikker stige, så der ikke sker uheld. Find stiger af høj kvalitet og sikkerhed ved at klikke her

2.      Få samlet blade sammen med hunden

Det kan være rigtigt hyggeligt, at få aktiveret hele familien, når efterårsgøremålene skal udrettes. Det gælder også, hvis familien har et familiemedlem i form af en hund.

Hunde elsker at blive aktiveret udendørs, og det kan derfor være et godt alternativ til den traditionelle gåtur, at invitere hunden med ud og samle blade. Hunde elsker at tumle rundt i det indsamlede blade, selvom de bidrager i højere grad med underholdningen, end samling af blade i praksis.

Når hunden tumler rundt i bladende, er det samtidig med til at holde hunden sund og rask, da fysisk aktivitet hos hunde, er ligeså vigtigt for helbredet, som hos mennesker. Ved at give hunden sundt hundefoder af høj kvalitet og aktivere den fysisk, holdes den sund og rask i længere tid, og er ikke disponibel for alvorlige sygdomme i samme omfang

Det kan være rigtigt hyggeligt, at have en partner med ud og samle blade, og hunden vil helt sikkert gøre aktiviteten i haven ekstra sjov.

3.      Få ommøbleret drivhuset med børnene

I efteråret, og hen over vinteren, behøves drivhuset ikke at lukkes helt ned. Solens varme stråler bidrager med, at der kan plantes et hav af forskelligt frugt og grønt i drivhuset, henover sommeren.

Om vinteren kan drivhuset trods de koldere temperaturer, sagtens benyttes. Der skal bare plantes alternative ting, der kan modstå de koldere temperaturer. Der kan i efteråret og henover vinteren, både plantes forskellige krydderurter og salater, der kan bidrage med friske smage til køkkenet, igennem hele vinteren.

Krydderurter

En lang række krydderurter er i stand til modstå vinteren, selv når nattefrosten melder sin ankomst. Det er gængse krydderurter såsom timian, salvie, pebermynte kørvel, oregano og løvstikke, der er blandt de mange krydderurter, man sagtens kan have i drivhuset over vinteren.

Salater

Salaterne der plantes, vil først være klar til foråret, men det er ikke en skidt ting at plante dem allerede i efteråret, da foråret så kan skydes i gang, med en fantastisk salat fra eget drivhus.

Det er både de grønne salater og spinatsalater, der kan sås i drivhuset allerede i efteråret. Hvis det går hen og bliver et lunt efterår, kan man komme ud for at de allerede spirer inden vinteren, men vil oftest først være klar til foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *