Blog

Ude godt, men hjemme bedst

Det er aldrig sjovt at skulle forlade sin bopæl og rejse væk, når man har huset fuld af udstyr og værdifulde ting til både hus og have. Udstyr med bl.a. økonomiske og følelsesmæssige værdier for både dig og din familie.

Ude godt, men hjemme bedst. Det er en sætning, som du helt sikkert godt kender og til tider vil nikke genkendende til. Derfor er det aldrig sjovt, når dit Norwegian-fly er forsinket eller aflyst.

Tankerne strømmer gennem hovedet på dig. Hvad gør jeg nu og hvordan kommer jeg afsted på ferie eller hjem? Hvordan skal du agere, når uheldet er ude og dit fly er forsinket eller aflyst? Skal jeg selv betale for en ny billet hjem?

Tid og overskud

Svarene på ovenstående spørgsmål kan være svære at navigere rundt i og finde svar på. Samtidig kan det både være tidskrævende og trættende at skulle finde hoved og hale i, og sætte sig ind i sine passagerrettigheder, når ens fly er forsinket eller aflyst.

Men fortvivl ej, der er hjælp at hente for dig. Vil du læse om flyforsinkelser, er du via flyjura.dk i stand til, at kunne læse dig til et bredt overblik over både flyforsinkelser og flyaflysninger, samt hjælpe dig til, at kunne navigere i de rettigheder du har som passager og på den måde opnå den fornødne viden om emnet,  så det bliver mere overskueligt og overkommeligt for dig, at få søgt kompensation de rigtige steder.

Rettigheder og kompensation

Du kender sikkert ikke til de rettigheder du har og hvordan du skal undersøge netop disse rettigheder, inden du besøger Flyjura.dk. Som flypassager har du bestemte rettigheder og muligheder for at opnå kompensation og erstatningskrav hvis Norwegian-flyet er forsinket eller aflyst, ifølge en EU-forordning (EC 261/2400) der skal følges af alle EU’s lande. EU-forordningen trådte fra 2004, der trådte i kraft i 2005, danner rammerne og grundlaget for at sikre flypassagerers rettigheder, når der opstår flyforsinkelse, flyaflysning eller hvis de bliver nægtet boarding til flyet. I forordningen er der bl.a. nedskrevet tre kriterier for om du er berettiget kompensation.

Din flyforsinkelse eller aflysning af Norwegian-fly skal, ifølge EU-forordningen, opfylde tre primære kriterier, hvis du skal være berettiget til at søge og opnå kompensation. De tre kriterier er listet nedenstående.

  • Det første kriterium handler om længden på forsinkelsen, altså hvor lang tid efter forventet ankomst, at du reelt ankommer til din slutdestination. Er dit fly forsinket, skal du ankomme flere end tre timer senere end forventet ankomst til din slutdestination. Er dit fly derimod aflyst er det kun to timer senere end forventet ankomst, at du skal ankomme til din slutdestination.
  • Det andet kriterium omhandler hvorvidt din start- eller slutdestination er indenfor EU’s grænser. Dertil hører det, at Norge, Schweiz, Tyrkiet og Island også hører til listen af lande, hvor erstatning og kompensation er muligt. Derudover skal flyselskabet også være registreret i EU.
  • Afslutningsvis handler tredje kriterium om hvilke årsager, der er til at flyet er enten forsinket eller aflyst. Forsinkelsen eller aflysningen må ikke skyldes usædvanlige og ekstraordinære omstændigheder. Disse omstændigheder omfatter hændelser som bl.a. ekstreme og meget dårlige vejrforhold, naturkatastrofer, birdstrike, strejke hos f.eks. lufthavns- eller security personalet og alle former for krig, sabotage, terror og trusler om terror.

Hvis du er ude for, at dit fly er forsinket eller aflyst, er det altid en god ide at modtage en erklæring fra det pågældende flyselskab om årsagerne til hændelsen. For på den måde er det nemmere for dig, at opnå den ønskede erstatning.

Klagefrister

Hvis dit fly har været forsinket, aflyst eller du har været nægtet boarding på flyet, har du, ifølge dansk lovgivning om forældelsesfristen på at stille økonomiske krav, mulighed for at klage i op til tre år efter at hændelsen med forsinkelsen eller aflysningen fandt sted.

Du kan tjekke oversigten over de forsinkede og aflyste fly fra Norwegian på flyjura.dk. Derudover har du også mulighed for at læse og forstå dine rettigheder på hjemmesiden og opnå den højeste erstatning, når dit Norwegian-fly er forsinket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *