Indendørs

Sundhed og velvære på kontoret

Lider du af ondt i ryggen? Arbejder du på et kontor? Disse to ting kan nemt hænge sammen.  Stillesiddende arbejde kan hurtigt belaste ryggen, på grund af dårlig holdning. Når man sidder foran en computer hele dagen, kommer man hurtigt til at sidde foroverbøjet, og hermed skade sin ryg.  Ryggen er et stort område på kroppen, og smerterne kan placere forskellige steder i forhold til hvordan du sidder. 

Gener i dagligdagen

Smerter i ryggen er en plage som mange danskere har. I det moderne samfund, sidder vi meget ned i vores hverdag. Det kan være foran computeren, til møder, på kontoret, i bilen eller i sofaen derhjemme. Smerterne kommer ofte fra disse mange stillesiddende timer, da en dårlig kropsholdning kan give slappe maskler og belastede led. De fleste ved godt hvordan man sidder rigtigt, og at det er vigtigt at passe på ryggen hvis man skal sidde længe. Det kan dog være svært at opretholde en god holdning, hvis man skal sidde flere timer foran en computer, eller i lignende situationer. De smerter der kan kommer fra en dårlig holdning, kan være en stor belastning. Det kan gøre det ubehageligt at sidde og gøre dit job, men kan også påvirke din fritid. Måske har du for ondt til at lege med dine børn? Eller er for generet til at kunne opretholde nogen form for fysisk aktivitet?

Hvad kan du gøre ved det?

Der er flere forskellige løsninger på at fjerne smerter fra ryggen. Man kan øve sig i at opretholde en bedre kropsholdning,. Man kan sørge for at få nogle dybdegående massager en gang i mellem, og man kan begynde at træne for at styrke sin ryg. Men hvis du er en af dem, som går med disse smerter, så kan et hæve sænke bord måske være noget for dig. Et hæve-sænke bord findes i mange udgaver, men bruges ofte som skrive bord. Her kan du selv styre hvor højt bordet skal være, og det giver mulighed for at kunne lave skrivebords arbejde stående. Dette kan give din ryg en velfortjent pause. Det er herudover ikke bare en løsningen på eventuelle nuværende smerter, men kan også være forebyggende. Hvis du udnytter hæve-sænke bordets funktioner, og sørger for at stå oprejst nogle timer om dagen, vil din ryg takke dig. Der er mange forskellige slags og til enhver smag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *