Sikkerhed

Sådan sørger du for godt indeklima

Dette indhold er sponsoreret

Indeklimaet i dit hjem har en meget betydningsfuld rolle for dig. Hvis du minder om så mange andre mennesker, så tilbringer du størstedelen af din af din dag i hjemmet, og når vi går mod koldere og mørkere tider, er du med garanti mere indenfor end på andre tidspunkter af året. Du får måske endda lyst til at skrue ekstra op for varmen, tænde for stearinlysene og udskyde rengøringen til en anden dag, men alle disse ting kan have en negativt effekt på dig. Dette kan være allergier eller blot dit velbefindende, men hvor du sover om natten påvirkes muligvis også. 

Det ideelle indeklima

Et godt indeklima kan selvfølgelig være forskelligt fra hjem til hjem, men også fra person til person. 

Men hvis du helt overordnet vil forsøge at følge rettesnoren for et ideelt indeklima, skal du have fokus på ren luft og en passende luftfugtighed. Partikler i luften og støv kan forandre indeklima mærkbart til negative side, hvorfor du så vidt muligt skal undgå disse. Samtidigt bør du også sørge for, at der i hjemmet er en stabil og tilpasset luftfugtighed. Dette bør du gøre for at der dannes mindst muligt fugt og kondens rundt omkring i hjemmet, som altså kan have indflydelse på luftfugtigheden. 

En god rengøring 

For lige præcis at skabe og efterfølgende bevare et godt indeklima, kan du helt selv og meget nemt foretage dig noget. For at undgå for megen støv og for mange skadelige luftpartikler, kan du sørge for at lufte godt og jævnligt ud i dit hjem, hvor du også tillader gennemtræk således at der sikres god luftcirkulation. Du bør også gøre godt og ofte rent, sådan at støv og lignende undgås og dermed ikke kan forurene luften indendørs – her kunne udstyr som en robotstøvsuger være helt anbefalelsesværdig. 

Du som beboer kan ydermere hjælpe indeklimaet på vej mod bedre tilstande ved andre tiltag i hverdagen. Dette er for eksempel at tørre fugt og kondens af, at undgå tørring af tøj indendøre og at lukke badeværelsesdøren, når du er i bad. 

Udstyr til luftfugtigheden i dit indeklima 

Du kan som nævnt prøve at forbedre og stabilisere luftfugtigheden ved for eksempel at undgå tørring af tøj uden tørretumbling, men der findes ligeledes mekanisk udstyr hertil. Først og fremmest kan du med et hygrometer måle, om luftfugtigheden er, som den bør være. Hvis ikke dette tilfældet, kan du anskaffe sin enten en luftfugtere eller en affugter lige efter dit behov og budget. 

Udstyr til luftrensning af dit indeklima 

Hvis problemet med dit indeklima i stedet er forurenet luft, kan udstyr til rensning af luften være ideel. Luftrensere findes i forskellige størrelse og til forskellige priser, så det kan være en god ide at vurdere anslå behovet. Hvis du ønsker en mere automatiseret og omfattende løsningen på problemet med luftforurening i hjemmet, kan du installere et luftfiltreringssystem eller lignende. Simas Filters producerer blandt andet sådanne systemer. Systemer til filtrering af luften har typisk funktioner, der kan netop renser luften og sørger for cirkulation af luften i hjemmet. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *