Blog

Sådan skal du gøre med dit aflagte computerudstyr

Er du, ligesom stort set alle andre, i tvivl om hvad du skal gøre med dit brugte elektronik? Så er her en guide til hvordan det gøres på den mest miljørigtige måde.

Der findes gode måder og rigtige dårlige måder, og denne guide vil forklare hvorfor og hvordan man skal skaffe sig af med sit elektroniske affald på den rigtige måde.

Hvad enten det er nogle få batterier eller din gamle mobiltelefon der har udtjent sine dage, er det en meget dårlig idé at smide det i skraldespanden. Dette er ikke noget revolutionerende, men ofte tillader man sig gerne at gøre det med små ting såsom batterier og mobiler.

Problemet er, at det enkelte stykke elektronik gør en lille skade, men samlet laver det enorme skader på vores miljø. Elektronisk affald er egentlig kun en lille bestanddel af vores samlede mængde affald.

Det står for cirka 2 % af den samlede mængde affald, men problemet er, at de 2% står for 70% af vores giftige affaldsstoffer

recycling-computere

(kilde https://www.refurb.dk/infographic).

Det betyder, at hvis vi vælger ikke at skaffe os af med vores elektroniske udstyr, på en ordentlig måde, så kommer det til at skade vores miljø i langt højere grad end de fleste andre affaldstyper.

Vælger vi derimod at genanvende og genbruge vores brugte elektronik, så hjælper vi miljøet betydeligt.

Skaf dig af med elektronisk udstyr, på den miljørigtige måde!

I bund og grund er der kun to valgmuligheder, hvis du vil skaffe dig af med det miljørigtigt.

Først og fremmest kan man aflevere det et sted, hvor de enten genbruger det eller genanvender det. Dernæst kan man sælge det videre, på denne måde sikrer du dig også at potentiel udmærket elektronik går til spilde. Man bør også tænke over om man er villig til at købe brugt IT.

Sælg, køb og genanvend brugte computere og mobiler

Både som firma eller privat person er der mange penge at spare på erhvervelsen og bortskaffelsen af elektronisk udstyr.

Som firma står man ofte og skal købe eller bortskaffe større mængder elektronisk udstyr. Til det kan man vælge at deponere det på en genbrugsstation, donere det eller sælge det videre.

Et firma som har specialiseret sig i opkøb, genbrug og salg af brugt IT udstyr er computerbutikken Refurb.dk fra Hornslet ved Århus.

Refurb opkøber elektronisk udstyr fra firmaer, reparerer og opgraderer det, og sælger det videre.

Firmaer kan altså tjene penge på at sælge det brugte elektroniske udstyr og samtidig hjælpe miljøet, da det bliver genbrugt ordenligt.

Hvad kan jeg gøre som privat person?

Som privat person eller firma ejer kan man også overveje om man vil købe genbrugt IT. Her er der mange penge at hente, og firmaer som Refurb har de samme garantier som når man køber nyt.

Som privat person kan man ligeledes sælge sit brugte udstyr (fx på Den Blå Avis) eller man kan vælge at aflevere det på en genbrugsstation eller donere det.

Er udstyret i orden og nogenlunde velfungerende findes der mange organisationer der gerne vil modtage det, og . Især organisationer som sender udstyr til eksempelvis Afrika.

Her er det vigtigt at vide, at man løber disse organisationer en bjørnetjeneste, hvis ikke udstyret er i orden. Der bliver simpelthen afleveret for meget i alt for dårlig kvalitet og i stedet for at du afleverer det på genbrugsstationen, så bliver de nød til det.

Er du i tvivl om kvaliteten af dit brugte elektroniske udstyr, så er genbrugsstationen nok det rigtige svar.

Genbrugsstationerne rundt i landet er heldigvis blevet mere beviste omkring god genanvendelse. Det er derfor et naturligt sted at aflevere sit brugte IT, hvis ikke man kan sælge det eller donere det. Genbrugsstationerne sender det brugte udstyr videre, hvor man genanvender materialerne i udstyret, for det meste kun materialerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *