BlogIndendørsUdstyr til computeren

Printerguide – Hvad skal du overveje inden et køb?

Når man skal købe printer er det ikke nødvendigvis en god ide at købe den printer, der er billigst. Dette skyldes, at det ofte er sådan, at de printere, der er billigst i indkøb, tjener pengene hjem til producenten, når kunden skal købe blækpatroner. Dermed kan en printer til 499 ende med at koste op til tre til fire gange mere end indkøbspris.

Det er altså en god ide at undersøge prisen per printet side for tekst og billeder, før man beslutter sig om man skal vælge en lidt dyere model, der tilgengæld er billigere i brug eller om man vil spare penge på kort sigt og købe en billig printer fra start.

Ofte er det billigere, når der skal skiftes blæk i de billige printere, at købe en ny printer i stedet. På www.tonerland.dk kan man finde Danmarks billigste printerpatroner og få dag til dag levering. Så her kan tjekke hvad blækpatroner, til den printer man har i sigte, egentlig koster.

Når man skal ud og investere i en printere er der derfor udover prisen flere ting man kan overveje inden man foretager sit køb, bl.a. hvad den skal kunne printe, hvordan, om den skal have flere funktioner end print og hvordan man skal kunne tilgå printeren.

Sort/hvid eller farve?

For det første kan man overveje om man har behov for at kunne printe i farve.  Hvis man ikke har brug for at printe i farve, men derimod kun i sort-hvid er der penge at spare.

Laser eller inkjet?

For det andet kan man overveje om man skal have en laser eller inkjet printer. Laserprintere bruger pulver, som gennem en vanskelig proces overføres til papiret. Disse printere er hurtige og gode til at printe sort tekst. Farver og fotos er  ikke laserprinters stærkeside, så skal man derimod have en inkjet printer. Inkjetprintere er farveprintere, der bruger flydende blæk.

Multiprinter?

For det tredje kan man overveje om den også skal kunnne scanne. De fleste printere i dag er multifunktionsprintere, hvilket betyder, at de både kan printe, scanne og kopiere.

Opsætning af printer

For det fjerde skal man også tage stilling til om printerne skal kunne forbindes gennem en USB, netværk eller trådløst. Printere kan normalt forbindes med computeren via USB, men mange printere er i dag netværksprintere. En netværksprinter tilsluttes til routeren via et netværkskabel, og med den rigtige driver installeret kan alle computere printe via netværket. Nogle printere har også mulighed for trådløst netværk. De behøver dermed ikke være sat i routeren, man kan placeres hvor som helst – så længe der er adgang til et trådløst netværk og de rigtige drivere er installeret på computeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *