Indendørs

Hvor mange Hertz (Hz) skal din computerskærm have?

For at opnå den bedste gamingoplevelse, så skal alle delene være optimeret til dig som bruger. Man skal være opmærksom på mange forskellige ting, inden man køber diverse udstyr til ens gaming setup. I denne artikel vil vi hjælpe dig med at finde den rigtige opdateringsfrekvens (Hz) til din computerskærm. 

Hvorfor er det vigtigt at overveje hvor mange Hz din skærm har?

Hertz giver dig opdateringsfrekvensen på billederne. Det er helt afgørende i forhold til hvor mange Frames Per Second (FPS), som du kan opnå imens du gamer. Hvis man vil have det bedst mulige setup, så er højere FPS altid bedre. Desto hurtigere din skærm opdaterer, desto hurtigere kan du også reagere på event i spillet. I gaming er det ofte et spørgsmål om millisekunder, som kan afgøre om du tager den rigtige beslutning eller ej. Hvis du har en computerskærm, som opdaterer hurtigere end din modstander, så står du alt andet lige, bedre end dem. 

Mange skærmer har i dag minimum 144Hz, så du kan få op til 144 FPS. Dog er det ret populært at kunne få op til 240 FPS i diverse spil, hvis man har en gaming computer, som kan trække det. Du skal altid sigte efter at få en computer, som kan køre spillene i samme frekvens, som din skærm ellers har du enten brugt for mange penge på skærmen eller for lidt penge på computeren. 

De mest almindelige skærmtyper, som du kan få inkluderer følgende:

  • 60Hz skærm
  • 144Hz skærm
  • 240Hz skærm

Computerskærm med 60 Hertz

Hvis du vælger at gå med en 60Hz skærm, så vil du stadig få gode oplevelser i spillene. Du får en meget standard specifikation, som du vil finde på alle skærme nu til dags. Vi vil dog ikke anbefale at holde sig til 60hz, da der er nogle spil, hvor du vil opleve, at skærmen ikke kan følge med i det, som din computer kan producere. 

Computerskærm med 144 Hertz

144Hz er den nye standard inden for gamingskærme til computere. Her få du mere en dobbelt så høj opdateringsfrekvens, som kan gøre din gamingoplevelse mere flydende. Dog vil der stadig være begrænsninger i nogle spil, f.eks. World of Warcraft på højeste indstilling, hvor du ikke vil få 100% af opdateringsfrekvensen. 

Computerskærm med 240 Hertz

240Hz giver dig noget af det bedste, som man kan finde på forbrugermarkedet inden for skærme til gaming. Du får altså en skærm, som kan opdatere billedet op til 240 gange i sekundet og dermed også give dig op til 240 FPS, hvis både spillet og din computer kan følge med på det her niveau. Går du meget op i at have det bedste gear og give dig selv de bedste muligheder, så skal du gå ud og finde en 240Hz skærm! Du vil blive utrolig glad i længden, da udviklingen af teknologi inden for gaming hele tiden bliver bedre og bedre. Med en 240Hz skærm er du fremtidssikret til nye udgivelser og opdateringer af spil. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *