Blog

Er du lige blevet forælder? En komplet guide til en nyfødt baby

En ny baby er en meget speciel og livsforandrende begivenhed. Som ny forælder føler du dig måske lidt overvældet over, hvad du skal gøre nu. Bare rolig, vi er her for at hjælpe dig! Dette blogindlæg vil gennemgå alt det, du har brug for at vide for at kunne byde dit nye glædesbånd velkommen til verden. Fra at forberede dit hjem til babyens ankomst til at etablere en rutine for pleje af nyfødte har vi dig dækket ind. Tillykke med at blive forældre. Det bliver en fantastisk rejse!

Hvis du læser dette, inden dit barn kommer, er det første, du skal gøre, at forberede dit hjem. Det betyder, at du skal skabe et sikkert og behageligt sted, hvor babyen kan sove, opstille en skiftestation og købe de vigtigste forsyninger som bleer, servietter og modermælkserstatning (hvis du ikke ammer). Du skal også begynde at overveje, hvilken form for børnepasningsordning du får brug for, når du vender tilbage til arbejdet. Vil du bruge en dagpleje? Vil du ansætte en barnepige? Vil du bede familie eller venner om hjælp? Der er masser af muligheder at vælge imellem, så tag dig tid til at undersøge, hvad der vil fungere bedst for din familie.

Når barnet kommer, er det mest det vigtigste er at knytte bånd til dit barn. Brug tid på at nusse, tale og synge for dem. Det er også vigtigt at etablere en god fodringsrutine fra starten. Hvis du ammer, skal du sigte mod at give barnet mad hver anden til tredje time om dagen og hver fjerde til sjette time om natten. Hvis du ammer med modermælkserstatning, skal du følge instruktionerne på dåsen (normalt omkring seks amninger om dagen).

Når du har fået styr på tingene derhjemme, er det tid til at begynde at tænke på at tage ud med din nye baby. Til at begynde med skal du bruge en barnevogn eller klapvogn, der er behagelig for både dig og barnet. Du bør også overveje at investere i et par andre vigtige ting som f.eks. en autostol, en bæresele og noget solcreme. Når du er ude at rejse, skal du altid huske at pakke masser af mad, vand og bleer, bare for en sikkerheds skyld!

Nu hvor du kender de grundlæggende ting i forbindelse med at byde en ny baby velkommen i dit liv, er det tid til at nyde denne særlige tid med din lille baby. Endnu en gang tillykke med at blive forældre! Det bliver en fantastisk rejse. Nyd hvert eneste øjeblik, for tiden kommer til at flyve afsted.

Vugge og vuggemotor: En vugge er en god måde at berolige dit barn på og hjælpe det med at falde i søvn. Du kan købe en vugge brugt eller ny, afhængigt af dit budget. En gyngemotor er også med til at holde din baby rolig og afslappet. Hvis du vil vide mere om denne mulighed, så læs en vuggemotor test.

Puslebord: et puslebord er et must for alle nye forældre. Den er perfekt til bleskift, fodring og almindelig babypleje.

Blepose: Denne er uundværlig, når du skal have alle din babys ting med, når du er på farten. Sørg for at vælge en, der er behagelig at bære og har masser af plads til alt, hvad du har brug for.

Bæresele: En bæresele er en god måde at have hænderne fri på, mens du stadig er tæt på din lille pige. Der findes mange forskellige typer, så undersøg lidt for at finde en, der fungerer bedst for dig og din baby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *