Blog

Hvad er hulmursisolering? Og er det pengene værd?

Der findes rigtig mange huse rundt omkring i landet, der er blevet opført før 80’erne. På dette tidspunkt blev de mange boliger opført med en hulmur, hvilket betyder, at de blev bygget med en ydervæg, der har et mellemrum mellem den yderste og den inderste del af muren, hvilket betyder, at der er et relativt stort mellemrum mellem for- og bagmuren. Det er selvfølgelig dét hulrum, der bliver isoleret, når du hyrer en virksomhed eller en selvstændig isolatør til at komme og udføre en hulmursisolering på din bolig. Det var ikke normalt at isolere hulmuren før i tiden, hvilket også betyder, at varmen ikke bliver holdt fast inde i huset, men i stedet kommer den til at sive ud af ydervæggen.

Er du sikker på, at din hulmursisolering er up-to-date?

Selvom du har fået isoleret din hulmur ved opførelse af din bolig tilbage i 70’erne eller du har fået det efterisoleret efterfølgende, så er du ikke garanteret, at din hulmursisolering kommer til at virke efter hensigten. Der er sket meget med hulmursisolering på det seneste, hvilket også betyder, at der er sket en udskiftning i de materialer, der bruges til selve isoleringen. Før i tiden blev der brugt en række materialer, der ikke er tilsvarende dem, der bliver brugt i enten, hvorfor de sagtens kan være enten sunket eller nedbrudt siden, du fik foretaget din hulmursisolering og det vil også være ensbetydende med, at din hulmur udelukkende er sporadisk isoleret og derfor vil din isolering ikke være nær så omfattende.

Hvilke materialer bruges der til en hulmursisolering?

Som tidligere nævnt, så er der stor forskel på, hvilke materialer, der blev brugt til at lave en hulmursisolering før i tiden og dem, der bliver brugt i dag. Før i tiden var det meget almindeligt at der enten blev gjort brug af diverse former for skummaterialer eller derimod leca-nødder. Hvis du i øjeblikket bor i en bolig, hvor din hulmur er blevet isoleret med ét af disse materialer, så kan det være en rigtig god idé for dig at isolere det hele om, da det ikke er effektivt og du er derfor også langt bedre tjent ved at investere penge i, at få lavet en hulmursisolering med nye materialer, som bliver brugt den dag i dag, hvilket kunne være enten stenuld, papiruld eller flamingo.

Er det pengene værd at investere i en hulmursisolering?

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at det er dine penge værd at investere i en hulmursisolering til din bolig, for du kan ende med at spare rigtig mange penge hver eneste måned på din varmeregning – og det er bestemt noget, der gør sig gældende, hvis du er bosat i en større bolig, hvor du bruger rigtig mange penge på varme måned efter måned. Afhængigt af, hvor meget, du betaler for din hulmursisolering, så er der mulighed for at tjene hele din investering ind igen efter blot 3 til 5 år, hvilket bestemt ikke er synderligt meget i forhold til de mange andre former for energirenoveringer, du kunne få lavet i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *