Blog

Gør din fritid og hobby til en del af din hverdag

Arbejde bliver en større del, af vores alles hverdag. For at undgå stress og uhensigtsmæssige rutine mønstre, er det vigtigt at du har fokus på din fritid og hobby. For bedre psykisk og fysisk helbred er det sundt, at du koncentrerer dig om dig selv, dine behov og interesser. Du kan gøre din fritid endnu sjovere med smarte gadgets der passer til din hobby, eller gøre din hobby til en større del af din hverdag. Læs mere her og find ud af, hvorfor det er så vigtigt at have fokus på din fritid samt, hvordan din hobby kan blive en større del af din hverdag. 

Husk at lade op 

Uanset hvilken hobby du har, om det er madlavning, sport eller bøger. Er der altid en mulighed for, at du kan gøre det nemmere for dig selv at dyrke den. I en travl hverdag kan det være svært at finde tiden til sig selv og sine interesser. Uanset om du er bogorm, tekniknørd eller madelsker, kan du inkorporere dine interesser i dit hjem. På den måde har du altid din hobby lige ved hånden og dermed en større og bedre mulighed for at lade op efter hverdagens stress og jag. Det kan være svært at finde tiden og overskuddet til, at fokusere på andet end arbejdet og hverdagen, men det er vigtigt at du også fokusere på din fritid og hobby og dermed også dig selv. 

Tiden behøver ikke være afgørende for din hobby 

Nogle dage er der simpelthen ikke nok timer på et døgn, til både arbejde og fornøjelser. Hvis tiden er en faktor for dig, når det gælder om at prioritere din hobby, kan du med fordel gøre den til en del af din indretning. Er du en bogorm, kan du lave en lille hyggelig læsekrog i hjørnet – med god belysning. Er du glad for mad, kan dit fokuspunkt være at forbedre dit køkken. Der er så mange muligheder, at det kun er fantasien der sætter grænser. Det er klart, at du prioriterer det vigtige i din hverdag og dermed er det vigtigste, at du prioriterer dig selv. 

Undgå stress ved at fokusere på dig selv 

Overskud, fysisk og psykisk velvære er nøgleordet, for at du kan opretholde en travl hverdag, med arbejde og huslige pligter. En faktor der er hård, men vigtig at beregne ind i din hverdag er risikoen for stress. Stress opstår når ressourcer og krav er i ubalance. Bliver du ved med at knokle på, uden at tænke på dig selv og din egen fritid, slipper du også din personlige mulighed for at lade op, både psykisk og fysisk, og dermed risikere at du brænder helt ud. Er din hobby stillesiddende, kan du bruge din fritid på at slappe af i ro og mag samtidig med, at du nyder og bruger tid på din interesse og dit velvære. Er din hobby mere fysisk krævende, er det bare et plus, det er faktum at motion udløser endorfiner i hjernen og endorfiner er kroppens naturlige lykkehormoner, dermed kan du få mere glæde ind i din hverdag. Med mere overskud er du også mere parat til din dagligdags udfordringer 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *