Blog

Alle kan få råd til godt udstyr

Siden her handler om, hvordan du vælger det bedste udstyr til dit hjem og til dig selv. Mange tænker ofte at det er for dyrt at vælge kvalitet, men faktisk kan det være meget dyrere i sidste ende at vælge det forkerte eller at vælge noget i en dårlig kvalitet.

Pris eller kvalitet? Du kan godt få begge dele

En undersøgelse foretaget af Yougov viser at flest unge mennesker lader pengepungen bestemme, hvis de skal vælge mellem kvalitet eller pris, hvorimod fænomenet forsvinder lidt med alderen. Måske skyldes det at man i løbet af livet lærer en lektie, at det kan være dyrt at spare.

Dermed ikke sagt at man altid kan vælge den dyreste løsning og tro at man får det bedste. Producenterne er selvfølgelig også opmærksomme på, at folk vælger forskelligt. Dette bruger de til at prissætte deres produkter.

Men hvad gør du så, som forbruger? Du undersøger markedet. Hvilke fordele og ulemper er der ved det ønskede produkt. Dine præferencer kan sagtens være personlige, og derfor er det ikke sikkert, du bliver tilfreds med samme produkt som en anden forbruger. Du skal altså afklare dine egne behov, og matche produktet med disse.
Dermed lader du ikke prisen bestemme dit køb, men får i stedet et godt produkt, som du vil have glæde af længere. På den måde skal du ikke pludselig ud at købe noget nyt, fordi du endte med at købe noget pga. prisen.

Så hovedreglen er at kigge indad og se på dine egne behov først. Herefter kan du lede efter det produkt der matcher dine ønsker. Når du så finder det, kan du kigge på tests eller anmeldelser online, som måske kan svare dig på om produktet også holder, hvad det lover.

Sådan får du råd

Som tidligere nævnt lader unge oftest pengepungen råde. Det er ikke nødvendigvis fordi, de ikke er kvalitetsbevidste, men der kan være flere omstændigheder, der ikke tillader at sætte kvalitet over pris. Den bedste anbefaling er her, at gøre hvad man kan for at få råd.

Det er set igen og igen at det er mindst lige så dyrt, at købe et produkt alene på prisen, for så kort efter at måtte købe et nyt for at erstatte det. Dermed ender prisen med at blive mindst det dobbelte.

Ofte har du to muligheder. En er at spare op, en anden er at låne penge. Der er helt sikkert mange der taler imod at låne. Men igen bør du regne på og undersøge dine muligheder inden du vælger. Som sagt kan det være for dyrt at købe noget billigt – og så er der penge at spare ved at låne på lang sigt, men der er selvfølgelig rente på forbrugslån, og den skal du jo regne med, når du kigger på, om der er mest at spare ved at låne, og købe det ønskede produkt nu og her, eller om det bedre kan svare sig at købe noget billigere, som måske hurtigere skal erstattes.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *