Blog

Giv dine kyllinger den bedste start på livet med en rugemaskine

Har du høns enten som privat person eller i forbindelse med dit erhverv, har du sikkert overvejet, om du skal have en rugemaskine, så du kan udruge dine kyllinger nemt og sikkert. Hvis du har høns og kyllinger derhjemme i haven, har du måske oplevet, at æggene er særligt udsatte – eller at der bare ikke kommer noget ud af dem, når hønsene selv skal ruge dem ud. I det tilfælde kan du sikre dig næste generation af høns ved at have en rugemaskine.

Arbejder du professionelt med høns, er en rugemaskine sikkert allerede en vigtig og integreret de af dit arbejde. I det tilfælde kan det være en god ide at overveje, om du har den mest effektive maskine på markedet. For det er jo vigtigt, at maskinen hjælper med at udruge så mange æg som muligt, så du får flest mulig kyllinger ud af det.

Vælg en computerstyret rugemaskine til din produktion

Skal du bruge en eller flere rugemaskiner til din produktion, er det en god ide, at du køber en computerstyret rugemaskine. På den kan du både indstille temperatur, vende tid, rytme og fugtighed. Det er med til at gøre, at du meget nemt kan give dine kyllinger de allerbedste forhold, når de ligger inde i ægget. På den måde er du sikker på, at du får så mange kyllinger som muligt ud af dine æg. Det er jo vigtigt, når det er det, som du tjener dine penge på.

En stor fordel ved den computerstyrede rugemaskine er også, at den kan sige til, hvis der er en fejltilstand på den. På den måde får du hurtigt at vide, hvis der er noget galt og kan dermed nemt reagere på det. Det gør også, at du højst sandsynligt kan redde de ægt, der ligger i den. Hvis det kniber med økonomien til købet, så kan du kigge på et lån som løsningen.

Brug en rugemaskine til at vise børn livets mirakel

Arbejder du i en børnehave eller i folkeskolen, kan det også være relevant for dig, at du køber en rugemaskine. I maskinen kan I lægge nogle befrugtede hønseæg, som I kan udruge. Det vil være meget spændende for børnene at se, hvordan æggene skal passes og opleve, hvordan kyllingerne langsomt prikker sig hul ud af ægget, når de er klar til at komme ud. For mange børn, ikke mindst dem i byerne, vil det være en oplevelse, som de tydeligt vil kunne huske fra deres barndom.

Når I får udruget kyllinger i børnehaven eller skolen, er det selvfølgelig også vigtigt, at I på forhånd har fundet ud af, hvad der skal ske med kyllingerne efterfølgende. Måske kan I have dem på skolen. Så kan børnene følge deres udvikling, til de bliver gamle. Det er også en god måde for børnene at blive ved med at lære om dyrene. Det kan også være, at I er nødt til at give dem væk. Der er det en god ide, at I har en aftale klar på forhånd med en privat person eller en gård, der gerne vil have dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *