Blog

Det sikre og det lidt usikre – to ting du måske mangler i dit liv

Der er mange forskere der undersøger både vores trang for sikkerhed, men også vores behov for at være en lille smule opdagelsesrejsende i vores liv.

Det kan være, og ofte er det, en stor udfordring at være en person der ønsker at have vaner og rutiner på plads i hverdagen og alle de sikre foranstaltninger der giver ro i livet – og samtidigt være en person der forsøger at udfordre sig selv en smule til at prøve at udforske nye ting.

I vores helt almindelige hverdag har vi netop mange elementer der kan udfordre os på denne måde. To fremhæves lige netop her.

Den ene er ofte tænkt på i forbindelse med en slags sikkerhed, men der er nogle få ud af mængden der alligevel undgår den. Den anden er for det fleste opfattet som noget der har med nye oplevelser at gøre, og dog, er der nogle der føler at det er for skræmmende at prøve.

Lad os se nærmere på de to ting man måske mangler i sit liv.

Den vigtigste kasse er måske ikke den der står nede i kælderen

En af de kasser man ikke skal putte for langt væk i kælderen, er sin a-kasse.

Der er nogle som føler, at de har haft ansættelse det samme sted i så mange år, at a-kassen ikke er nødvendig mere. Der er også nogle der lige er startet ud som helt ny og føler, at alt er lidt usikkert, så hvorfor også involvere noget der hedder a-kasse?

Men netop i disse tilfælde, er det at man faktisk bør sikre sig selv. Mange ved slet ikke hvad en a-kasse involverer i pris eller i udbetaling, selvom det er noget alle burde kigge på som basis for at kunne tage en god beslutning for sig selv.

De fleste ved, at en a-kasse er designet til at passe på sig når man er uheldig med sit arbejde og måske mister det. Det tager kun få sekunder at sætte sig ind i den store forskel en a-kasse kan betyde for en selv. Det er måske netop det, man ikke skal mangle i sit liv, så find akasse pris her.

Den bedste ferie er ikke nødvendigvis ude i baghaven

Det kan være fantastisk at bruge en hel sommer i haven tæt ved grillen eller med gåture rundt i kvarteret. Der er slet ikke noget galt med nærkontakt til sit lokalområde. Minder kan skabes alle steder.

Men nogle gange kan man ruske lidt op i sine sommervaner selvom det føles helt forkert. Hvorfor rette på noget, man ikke synes der er noget galt med?

Det umiddelbare svar er, fordi det skaber noget man måske ikke troede man kunne få. Oplevelser kan skabes mange steder, og sandheden er – at når man prøver noget nyt sammen, så ender man ofte også med at stå lidt mere sammen, knytte sig lidt mere – og minderne forstærkes deraf.

En rejse sammen til et sted man aldrig har været kan gøre netop det. Der er mange steder man kan finde inspiration til at komme udenfor egne grænser (Se billige rejser nu). Nogle gange gør det ikke noget, at man prøver noget nyt sammen og skaber nye bånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *