Blog

De 4 mest populære essentielle olier

Tea Tree olie

Tea tree oile er en ekstrakt af en plante, som stammer fra Australien. Tea tree olie blev brugt til flere behandlinger gennem århundrede. Tea tree olien er kendt for sin svampedrævende effekt. Flere studier har påvist, at tea tree olie har en god effekt på hudproblemer, såsom acne. Dertil har det gode effekter på neglesvamp på hænder og tæer, men det er stadig under forskernes lys. 

Først og fremmest, så er det vigtig at slå fast, at Tea Tree olie aldrig bør indtages oralt. Olien kan anvendes til at blive blandet med andre olier, eller det kan være behandlingen i sig selv, som smøres direkte på huden. Grundet at olien ikke er nogen medicinsk behandling, som schweizisk CBD olie kan være, så er der ikke nogen facitliste på dosis. Derfor anbefales det, at man rådfører sig med producenten af olien. Dertil er det vigtigt, at man starter med en lav dosis, og langsomt øger indtil den ønskede effekt. 

Tamanu olie

Denne olie er grøn og udgøres af nødder. Nødderne er fra calphyllum inophyllum træet, som vokser i sydøst-asien. Ligesom med Tea Tree olien, så er denne Tamanu olie også blevet brugt i mange år. Primært til sårheling og andre hudlidelser. Nu er Tamanu olien blevet så populær, at den kan findes i stort set alle helsekostbutikker, både fysisk butikker og webshops. Grundet oliens helbredende virknings på huden, ses olien også i diverse hudplejeprodukter i dag.  

Castor olie

Castor olie er også en yderst populær essentiel olie. Castor olien har en tyk konsistens. Den er lugtfri, og udvindes af frø fra ricinusplanten. Castor olien opstod århundrede tilbage i Egypten, hvor olien blev anvendt som brændstof til lamper. Senere fandt man ud af, at Castor olien kunne bruges som medicin og skønhedsprodukt. I dag kommer det meste af Castor olien fra Indien, og olien har vores under forskernes lys. Man har senere fundet ud af, at Castor olien har afførende virkning, som er ideelt hvis man er forstoppet. Så har den antiinflammatoriske egenskaber. Det er vigtigt, at olien ikke indtages oralt, medmindre det er anvist fra producenten. 

Lemon Grass

Lemon grass er på dansk citron græs. Olien har naturligvis en velduftende duft er citron, og så har en antiinflammatoriske evner, ligesom castor olien. Citron er kendt for at indeholde et højt indhold af c-vitaminer. Det styrker immunforsvaret, og så ser man ofte citron græs i hudplejeprodukter. Citron græs har den påvirkning på huden, at den kan reducerer tegn på aldring. Mindske fine linjer og rynker. Citron olie er især også godt, hvis man tit bliver forbrændt i solen. Da olien har en helbredende og helende effekt på huden. Men det er vigtigt at huske på, at når du smøre citron græs på din hus, så vil skal du undgå at være i direkte sollys. For essentielle olier, som indeholder citrusfrugter, som citron og grape, gør huden mere sårbar og følsom overfor sollys. Derfor anbefales det, at man smører med olien inden sengetid, for at opnår det bedste resultat og virkning.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *