BlogRobotstøvsuger

Anmeldelse af iRobot Roomba 790

Af alle huslige pligter er der en pligt, som jeg synes er meget værre end de andre. Vasketøjet er slemt, opvasken hver aften er slem, men de to pligter overskygges af den klart mest irriterende, der efter min mening er støvsugningen. Det larmer, er opslidende og tager forfærdelig lang tid. For slet ikke at tale om, at man hele tiden skal tage stikket ud og ind, når man bevæger selv fra rum til rum – eller som jeg ofte gør, ser hvor langt stikket rækker indtil ledningen til sidst ryger ud af væggen.

Heldigvis har robotstøvsugerne gjort deres indtog på markedet i de seneste små 10 år, så vi nu kan være fritaget for pligten. Selvom de første robotstøvsugere efterlod store dele af rummet uberørt, har iRobot nu lanceret Roomba 790, der er markedets til dato bedste robotstøvsuger. I forhold til den tidligere Roomba 780, kommer 790-modellen med Wireless Command Center, så man kan aktivere sin robot uden overhovedet at bevæge sig op fra sofaen.

[su_button url=”http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&bannerid=17383&htmlurl=http://www.roboteksperten.dk/roomba/186-irobot-roomba-790.html” target=”blank” background=”#3b8f1e” size=”6″ wide=”yes” center=”yes”]Du finder den billigst hos Roboteksperten[/su_button]

Design, funktioner, tilbehør og setup:

iRobot Roomba 790 er rund og måler en diameter på omkring 35 cm, en højde på 10 cm og vejer 3,9 kilo. Toppanelet på robotten er en metalnuance af blå med grå kanter og en sort side. Det er efter min mening markedets mest stilfulde robot, og hvis man kigger på robottens underside, kan man se de forskellige børster og filtre, der gør alt arbejdet for dig sammen med den let fjernlige støvbeholder.

Disse børster og filtre kan let tages af og erstattes af et usædvanligt stor udvalg af tilbehør – herunder 3 sæt af 2 HEPA filtre, 3 sidebørster, 2 bristlebørster, 2 beaterbørster, tilbehør til rengøring af børsterne samt en tilbehørskasse til at holde det hele styr på det hele. Så hvis du passer godt på din Roomba 790, burde den holde i rigtig lang tid.

Denne robotstøvsuger kommer også med et sæt af tre Virtual Wall Lighthouses, hvilket er tre batterigenererede signallys, der kan bruges på to forskellige måder. I det såkaldte Lighthouse mode hjælper disse robotten med at navigere rundt i huset. Man skal simpelt bare stille et signallys i døråbningen med logoet fremad, og når robotten er færdigt i det ene rum, hjælper signallyset robotten videre til det næste. Dette virkede glimrende i min test.

Den anden måde som disse signallys kan bruges kaldes Virtual Wall mode, og her laver signallysene en barriere for at blokere adgang til bestemte områder i huset, hvor du ikke ønsker, at robotstøvsugeren skal gøre rent. Man stiller simpelt et signallys, indstiller længden på barrieren op til 8 meter og efterfølgende holder robotten sig væk fra området.

Den mest bemærkelsesværdige nye funktion i iRobot Roomba 790 er den tidligere nævnte Wireless Command Center, der blot er et avanceret navn for en simpel fjernbetjening. Den bruger radiofrekvens til at transmittere signaler gennem væg og loft og har nogenlunde samme størrelse som en normal fjernbetjening til TV. Den har fem primære funktioner, hvor den vigtigste og mest anvendelige er Clean-knappen, hvor du kan starte din Roomba 790, uanset hvilke rum i huset du befinder dig i. Man kan også bruge fjernbetjeningen til at planlægge rengøring, sende robotten tilbage til docken eller vælge hvilke specifikke områder i huset, som man ønsker rengjort. Den sidste og ganske underholdende funktion er retningspilene ved siden af Clean-knappen. Disse kan bruges til at styre robotten rundt ligesom en legetøjsbil, så den sendes mod en bestemt retning og område i huset.

Setup af robotten er meget simpelt. Blot tilslut ledningen til en stikkontakt og placer opladningsstationen op mod en væg, og så virker det. Det tager cirka tre timer at lade robotten helt op og den bruger omkring 1 time på at rengøre 40 kvadratmeter.

Ydelse og konklusion

Efter at have testet iRobot Roomba 790 er vi kommet frem til nogle resultater. På trods af mange nye finurlige funktioner, der faktisk virker rigtig godt, er ydelsen og selve rengøringen på niveau med iRobot Roomba-forgængerne 780 og 770. Ligesom de tidligere genrationer formår iRobot Roomba 780 at komme ud til hver enkelt centimeter i rummet og navigerer flot rundt om forhindringer og hjørner, hvilket andre robotstøvsugere på markedet ikke er så gode til.

Faktisk er iRobot Roomba 780 et perfekt eksempel på, at alle fordommene omkring dårlig rengøring ved brug af robotstøvsugeren ikke længere holder. Der er virkelig mange positive sider ved denne robot og kun et enkelt negativt, nemlig prisen. Da jeg skulle teste denne Roomba 790 spurgte jeg mig selv, om den virkelig var 4.800 kroner værd. Man kan jo sagtens få en almindelig og ganske velfungerende støvsuger til 2000 kroner. Jeg blev dog hurtigt enig med mig selv i, at robotstøvsugere efterhånden er et must have, og hvis man vil have toppen af poppen, så er iRobot Roomba 790 det helt rigtige valg.

Dette retfærdiggøre dog ikke, at prisen på denne robot er så høj. Hvis man kan undvære fjernbetjeningen og nogle andre små forbedringer, mener jeg, at forgængeren iRobot Roomba 780 bør være din foretrukne robotstøvsuger. Hvis man ser væk fra de førnævnte ting, er 790 og 780 generelt set de samme, men man får Roomba 780 til en 1000 kroner billigere pris. Husk at du kan se vores egen anmeldelse og priser på robotstøvsugeren her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *