Indendørs

Børns søvnbehov – derfor er det ekstra vigtigt

Når snakken falder på søvn, har vi det meget med at kigge på os selv. Det er vigtigt, at vi får nok med søvn, så vi kan præstere på vores arbejde og være der for vores familie med masser af overskud og energi. Men det er faktisk lige så vigtigt at kigge på dit barns søvnbehov, da børns søvnbehov også er utroligt vigtige. Det er meget vigtigt for et barn at få nok søvn, da det er en stor del af barnets udvikling, og især i teenage-årene er det essentielt, at et barn får sin gode nattesøvn, selvom det desværre til tider er der, det begynder at skride med de otte timers søvn fast hver nat.

Den gode nattesøvn

Derfor kan det være en rigtig god ide at understrege over for dine børn, hvor vigtigt det er for dem at få deres søvn. Lær dem om den gode nattesøvn, og fortæl dem om hvor afgørende den er for deres dagligdag. De får bl.a. nemmere ved at følge med og præstere i skolen, hvis de sørger for at komme i seng til tiden hver dag. De bliver også sundere, får mere overskud og har mere energi til deres venner og fritidsinteresser, hvis de sover nok hver nat.

 

Som helt små er det jo klart, at det er dit ansvar at sørge for at putte dem til tiden. Her er det vigtigt, at du lægger dem i seng i god tid og sørger for så gode rammer som overhovedet muligt, så dit barn kan få så mange timers søvn som muligt. Jo ældre dit barn bliver, desto mere skal du lære dem om den gode søvn, så de også selv får en forståelse for, at det måske er vigtigere at komme i seng i god tid i stedet for at sidde og spille computer halvdelen af natten.

Hvad siger forskningen om søvn

Der er lavet mange undersøgelser og meget forskning inden for søvn, herunder også om søvn for børn, og der er mange interessante resultater, som du kan læse mere om, hvis du har lyst til det. Vi ved stadig ikke alt om søvnen, men der er kommet mange resultater, der bare viser, at en god seng er altafgørende for vores kroppen, og at det har en rigtig stor indflydelse på vores ve og vel. Og så længe du har mindre børn, er det altså dit ansvar at give dem den gode nattesøvn, så de får de timer i sengen, de har brug for. Køb din nye børnsenge hos sengeekspert.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *