Blog

Hvordan man opbygger et websted fra bunden

Det kan være skræmmende og svært at bygge et websted fra bunden, men ikke, hvis du følger disse trin! I denne artikel får du nogle tips og tricks til at bygge dit eget websted. Det er vigtigt at kende de forskellige typer af platforme, der findes, hvordan du vælger en, der passer til dine behov og hvilke overvejelser der skal tages i betragtning, når du beslutter dig for domænenavne. Vi vil også komme ind på nogle grundlæggende SEO-principper, så dit indhold er optimeret til søgemaskinerne.

Domænenavn

Den første ting, du har brug for, er et domæne navn. Hvad er et domænenavn? Det er den unikke webadresse for dit websted, som du kan finde i enhver browserlinje, ligesom denne sides domænenavn er udstyrsguiden.dk. Vælg et navn, som alle kan stave til og huske!

Platforme

Et af de mest almindelige spørgsmål, jeg får stillet, når jeg arbejder med kunder om at bygge deres websteder, er, hvilken platform de skal vælge. Der er tre populære typer af platforme: selvhostet (WordPress.org) hosted (squarespace, weebly, wix) eller en kombination af de to.

Self-hosted WordPress er min personlige favorit, fordi du har fuld kontrol over dit websted og alle data. Det kræver dog mere teknisk viden at opsætte og administrere. Hvis du ikke er fortrolig med kodning eller opsætning af en server, vil jeg anbefale dig at vælge en hosted platform. Hosted platforme er meget brugervenlige og leveres med gode skabeloner, der gør det nemt at oprette et websted – men du har ikke så meget kontrol over udseendet og fornemmelsen af dit websted.

Opsætning

Sørg for, at din hjemmeside er flot opstillet med menu, billeder og overskrifter. Det vigtigste er, at dine besøgende ved, hvor de skal gå hen, når de kommer ind på din side. Men hvis du ikke selv har ideer til designet, så kan du få hjælp af et lokalt webbureau i København. Her kan du i samarbejde med en webdesigner få designet din hjemmeside, indtil du er tilfreds med resultatet. Hvis du vil vide mere, så klik her.

SEO

Søgemaskineoptimering (SEO) er optimering af et websted til Google og andre søgemaskiner. Det betyder at gøre dit websted så synligt som muligt på søgemaskinernes resultatsider (SERP), så potentielle kunder kan finde dig. Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre din SEO, men nogle grundlæggende ting er bl.a. at bruge søgeordsrige titler og beskrivelser på dine sider, tilføje meta beskrivelser af dine sider, så de indeholder meta-søgeord, brug af overskrifter og underoverskrifter på din side for at lette læsbarheden, placering af links på fremtrædende steder, så de er lette at finde for Googles crawlere.

Sociale medier

Umiddelbart tænker mange, at de sociale medier falder uden for denne kategori. Men faktisk så har de sociale medier så stor en magt i dag, at det er tosset ikke st udnytte det. Især når det også er gratis!

Opret profiler på Facebook og Instagram, og sørg for at bruge det som en reklameportal. Du kan poste al det, du vil på sinde profiler og gør dine kunder nysgerrige. Det kan være om nye produkter, tilbud og rabatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *