HavemaskinerUdendørs

Robotplæneklipper – gør havearbejdet til en leg

Robotplæneklippere er i den seneste tid blevet utrolig populære. Dels fordi de koster mindre på grund af, at der er kommet flere modeller på markedet og fordi du slipper for græsslåningen. Vi kigger i denne artikel nærmere på robotplæneklipperen og ser på de mange gode grunde til at anskaffe en.

Der er en lang række gode grunde til at investere i en robotplæneklipper: Du sparer rigtigt meget tid og har du f.eks. rygproblemer eller gangbesvær, vil du virkelig sætte stor pris på robotklipperen. Det smarte er, at den automatisk sørger for at holde din græsplæne klippet. Du behøver altså ikke skænke den en tanke på noget tidspunkt. Og skulle der komme regn eller lignede registrerer dens sensor også det, og så kører den i læ. Den registrere endda også, hvor meget dit græs vokser. Vokser græsset i en periode hurtigere end tidligere, sørger den for at klippe græsset lidt oftere end før. De fleste modeller er i øvrigt udstyret med tyverisikring, så du trygt kan lade den stå udenfor.

Robotplæneklipperen Gardena 160 = bedst i test

Bedst-i-test har i april testet diverse robotplæneklippere. Gardena 160 blev kåret som bedst i test. Den fik ros for sin effektivitet, pålidelighed og for at stå sikkert selv på plæner med forhindringer.

Hvad koster en robotplæneklipper?

Prisen er varierende og afhænger i høj grad af størrelsen og hældningen på din have. Typisk vil en robotplæneklipper til den normale have koste omkring 8000-14000. Oveni prisen skal der også tillægges strøm. Strømudgiften er typisk på 300-600 kr. årligt.

Har du en lille, jævn have på under 100 m2, kan du godt nøjes med at købe en af de billigere modeller som Alpina. Har du derimod en krævende græsplæne med et stort areal på over 1000 m2 anbefales robotplæneklipperen fra Gardena.

Sådan installerer du din robotplæneklipper

Med korrekt installation vil din robotplæneklipper være driftsikker og klippe din græsplæne pænt, mens du slapper af på terrassen. Herunder følger en video, der udførligt fortæller om, hvordan du installerer din robotplæneklipper og hvordan den fungerer.

Som videoen også beskriver, så medfølger der en ladestation, som er maskinens ”hus”. Denne skal placeres så den kan få tilsluttet strøm. Her vil robotplæneklipperen køre hen til genopladning, når batteriet er tomt.

Du skal ligeledes lægge kanttråd rundt om græsplænens yderkanter, som nedsættes med de medfølgende pløkker – ca. 30-35 cm. fra kanten. Derefter skal kanttråden forbindes med ladestationen, så det bliver aktiveret. Dermed risikerer du ikke, at din robotplæneklipper pludselig ender i blomsterbedene.

Når din robotplæneklipper er installeret, skal du på betjeningspanelet indstille, hvor ofte den skal klippe plænen og i hvilket tidsrum den skal gøre det. For at tage hensyn til familien og diverse naboer er det en god ide, at indstille plæneklipperen, så den kører om dagen, når alle er på arbejde og i skole.

Sådan vælger du den rette robotplæneklipper

Når du skal vælge hvilken robotplæneklipper, du skal have, skal du se på, hvor stort et græsareal den skal håndtere. Ydermere skal du kigge på, om du har en krævende græsplæne, som evt. er delt op i flere zoner. Det er nemlig ikke alle robotter, der kan arbejde med zoner. Læs mere om hvordan du finder den rigtige type plæneklipper til dit behov her.

Sig farvel til den gamle miljøskadelige benzindrevne plæneklipper til fordel for en robotplæneklipper. Du kan bestille den hurtigt og enkelt hos XL-BYG. XL-BYG har valgt markedets bedste produkter og udbyder dem til fornuftige priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *